Pide Información SIN COMPROMISO

Cos de Gestió de la Generalitat de Catalunya / Cuerpo de Gestión de la Generalitat de Cataluña

Cos de Gestió de la Generalitat de Catalunya / Cuerpo de Gestión de la Generalitat de Cataluña
Consultar Precio
EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA REQUISITS GENERALS a) Tenir la nacionalitat espanyola o la dels altres estats membres de la Unió... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el Cos de Gestió de la Generalitat de Catalunya / Cuerpo de Gestión de la Generalitat de Cataluña. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición

EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA

REQUISITS GENERALS


a) Tenir la nacionalitat espanyola o la dels altres estats membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
També podran ser admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors.
b) Haver complert 18 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.
c) Tenir el títol acadèmic d'enginyer tècnic, de diplomat universitari de primer cicle, d'arquitecte tècnic, o equivalent, o qualsevol altre de nivell superior, o estar en condicions d'obtenir-lo. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació i Ciència.
d) Satisfer els drets d'examen.
e) Posseir la capacitat física i psíquica necessària per a l'exercici de les funcions pròpies de les places convocades.
f) No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol administració pública.
e) Aquests requisits s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol-licituds i s'han de continuar complint fins a la data de la presa de possessió com a funcionari de carrera.

FASE OPOSICIÓ

Primera prova
Consta de tres exercicis de caràcter obligatori i eliminatori.

Primer exercici:
Consisteix a respondre un qüestionari de 100 preguntes amb quatre respostes alternatives de les quals només una és correcta, sobre el contingut del temari.
Les 100 preguntes objecte d'aquest exercici, es distribuiran de la forma següent:
15 preguntes referides als epígrafs del programa II "Organització Política i institucional de Catalunya. Formes de govern i d'administració" (només temes 10 a 14, ambdós inclosos), III "Unió Europea i dret comunitari. Institucions", VII "Sistemes d'informació", VIII "Estructura econòmica i social".
85 preguntes referides als epígrafs del programa I "Dret constitucional. Organització política i administrativa de l'Estat", II "Organització Política i institucional de Catalunya. Formes de govern i d'administració" (només temes 15 a 19, ambdós inclosos), IV "L'Administració pública. El dret administratiu", V "Organització i funció pública. El dret del treball", VI "Gestió pressupostaria i financera. Hisenda pública".
El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a 1 hora i 40 minuts.
Les respostes errònies es valoraran negativament. Per cada resposta errònia es descomptarà una quarta part del valor d'una resposta encertada. Les respostes en blanc no seran tingudes en compte.
La qualificació de l'exercici és de 0 a 10 punts. La puntuació mínima per superar-lo és de 5 punts.

Segon exercici:
Consisteix a contestar un qüestionari de respostes alternatives d'entre 40 i 60 preguntes sobre el perfil professional en relació a les tasques i funcions a desenvolupar, pròpies de l'escala de gestió d'Administració general del cos de gestió d'Administració de la Generalitat.
El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a 1 hora.
La qualificació de l'exercici és d'apte o no apte.
El tribunal no haurà d'avaluar l'exercici dels aspirants que hagin obtingut la qualificació de no apte en el primer exercici.

Tercer exercici
Consisteix a desenvolupar per escrit un tema genèric de relació de diverses qüestions contingudes en el programa de temes, elegit per l'aspirant d'entre els dos proposats pel Tribunal.
Per a la valoració d'aquest exercici, es tindran en compte els coneixements acreditats per l'aspirant, així com la capacitat analítica, de síntesi i la qualitat de l'expressió escrita en la seva realització.
El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a 1 hora. La qualificació de l'exercici és de 0 a 10 punts. La puntuació mínima per superar-lo és de 5 punts.
El tribunal no haurà d'avaluar l'exercici dels aspirants que hagin obtingut la qualificació de no apte en el segon exercici.
La qualificació de la prova es determinarà sumant les puntuacions obtingudes als exercicis. Per superar la prova caldrà haver superat tots tres exercicis.

Segona prova Consta de dos exercicis de caràcter obligatori i eliminatori.

Primer exercici:
Consisteix a realitzar davant membres del tribunal i, si escau, amb els assessors especialistes que aquest designi, un exercici de coneixements de llengua catalana que consta de dues parts.
Primera: s'hi avaluaran el domini de l'expressió escrita, per mitjà de la redacció d'un text de 200 paraules com a mínim, i els coneixements pràctics de llengua, per mitjà de cinc blocs de preguntes sobre aspectes lingüístics relacionats amb les funcions de l'escala de gestió d'administració general del cos de gestió d'Administració de la Generalitat de Catalunya.
Segona: consisteix en la lectura en veu alta d'un text i una conversa sobre temes generals d'actualitat per tal d'avaluar l'expressió oral.
El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a 1 hora per a la primera part i 30 minuts per a la segona.
La qualificació de l'exercici és d'apte o no apte.
Restaran exempts de la realització d'aquest exercici els aspirants que acreditin estar en possessió del certificat de nivell de suficiència de català (C) o superior de la Secretaria de Política Lingüística, o equivalent.
També restaran exempts els aspirants que hagin participat i obtingut plaça en un procés de selecció de personal per accedir a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en què hi hagués establerta una prova o exercici de llengua catalana del mateix nivell o superior que el requerit per aquesta convocatòria.
Així mateix, quedaran exempts els aspirants que hagin superat una prova o exercici de llengua catalana del mateix nivell o superior al requerit en aquesta convocatòria, en algun dels processos selectius compresos dins l'oferta d'ocupació pública a què correspon aquesta convocatòria.

Segon exercici
Consisteix a resoldre per escrit un supòsit pràctic d'aplicació dels coneixements del temari, elegit per l'aspirant d'entre els dos plantejats pel tribunal.
Per a la realització de l'exercici, els aspirants poden disposar del material i la documentació en suport paper que creguin convenient, llevat que el tribunal acordi el contrari.
El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a 2 hores.
La qualificació d'aquest exercici és de 0 a 10 punts. La puntuació mínima per superar-lo és de 5 punts.
El tribunal no haurà d'avaluar l'exercici dels aspirants que hagin obtingut la qualificació de no apte en el primer exercici.
Per superar la prova caldrà haver superat cadascun dels exercicis.

Tercera prova. Consta de dos exercicis.

Primer exercici de caràcter obligatori i eliminatori per als aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola.
Per tal d'acreditar els coneixements de llengua castellana els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran de realitzar un exercici, que consistirà en una redacció de 200 paraules, com a mínim, i a mantenir una conversa amb membres del tribunal i, si s'escau, amb els assessors especialistes que aquest designi. Aquest exercici serà avaluat pel tribunal.
El temps per a la realització d'aquest exercici no pot ser superior a 45 minuts per a la primera part i 15 minuts per a la segona.
La qualificació d'aquest exercici és d'apte o no apte.
Restaran exempts de realitzar aquest exercici els aspirants que acreditin documentalment davant el tribunal, dins del termini de deu dies a comptar de l'endemà de la publicació de les qualificacions de la primera prova, els coneixements de llengua castellana.
El tribunal farà pública, si escau, la llista d'aspirants exempts de realitzar l'exercici juntament amb les qualificacions de la segona prova.
Segon exercici de caràcter voluntari.
Consisteix a realitzar davant dels membres del tribunal i, si s'escau, amb els assessors especialistes que aquest designi, l'exercici voluntari d'acreditació dels coneixements de la llengua estrangera elegida per l'aspirant.
L'exercici consta de dues parts.
Primera: consisteix en la realització d'una traducció directa per escrit d'un text en l'idioma escollit per l'aspirant, sense utilització de diccionari.
Segona: consisteix a mantenir una conversa en l'idioma escollit per l'aspirant.
El temps per a la realització d'aquest exercici no pot ser superior a 1 hora per a la primera part i 15 minuts per a la segona.
La qualificació d'aquest exercici és d'1,5 punts com a màxim.
Només poden realitzar aquest exercici els aspirants que hagin fet constar expressament a la sol-licitud la llengua estrangera escollida (anglès, francès, alemany o italià), o ho indiquin dins el termini dels deu dies a comptar a partir de l'endemà de l'aprovació de la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos.

FASE DE CONCURS

En la fase de concurs, que no té caràcter eliminatori, es valoren els serveis prestats en cossos o escales d'administració general del grup B, fins la data de publicació de la convocatòria, ja sigui com a funcionari de carrera o en virtut d'un nomenament d'interí, d'un contracte de naturalesa laboral, d'un contracte administratiu transitori o d'un contracte administratiu de col-laboració temporal, en qualsevol administració pública, a raó de 0,15 punts per mes treballat, fins a un màxim de 9,9 punts, és a dir, el 33% de la puntuació total assolible a les proves obligatòries de la fase d'oposició. A aquests efectes, es computarà un mes com a 30 dies naturals.
Els serveis prestats en qualitat de personal eventual no es valoren.
En cap cas la puntuació de la fase de concurs no es podrà aplicar per superar les diferents proves de la fase d'oposició.
Per tal d'acreditar els serveis prestats a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, els aspirants hauran de sol-licitar una certificació del/de la secretari/ària general del departament corresponent, o de l'òrgan en el qual delegui, d'acord amb la informació que consti en el Registre general de personal.
En el supòsit de serveis prestats en altres administracions que no constin en el Registre general de personal, aquests s'hauran d'acreditar mitjançant una certificació de l'òrgan competent en matèria de personal, o de l'òrgan en qui delegui.
A totes les certificacions haurà de constar de manera clara i expressa el càrrec de l'òrgan que té la competència per expedir el certificat, o el de l'òrgan en el qual delegui, així com la norma legal que els habilita amb indicació, si s'escau, del diari o el Butlletí Oficial en què s'hagi publicat. Així mateix, hi han de constar el cos o l'escala, el grup, el règim jurídic, el vincle, les funcions i el període concret de prestació dels serveis fins a la data de publicació de la convocatòria.
Els aspirants realitzaran l'acreditació documental dels serveis prestats dins el termini de deu dies a comptar de l'endemà de la publicació de les qualificacions de la segona prova, d'acord amb el model orientatiu de certificació que indiqui el tribunal, i s'adreçaran al tribunal a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, o a l'oficina de convocatòries de la Direcció General de la Funció Pública.
En el supòsit que els serveis prestats constin en el Registre general de personal de la Generalitat de Catalunya, un cop efectuada la certificació, que serà lliurada a l'interessat, les unitats de personal dels departaments faran arribar aquesta documentació al tribunal, dins el termini establert a l'apartat anterior.

TEMARI

BLOC I: DRET CONSTITUCIONAL. ORGANITZACIÓ POLÍTICA I ADMINISTRATIVA DE L’ESTAT.


TEMA 1: La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. Els drets fonamentals i les llibertats públiques. Els deures.
TEMA 2: El Tribunal Constitucional: composició i competències. El recurs d`inconstitucionalitat. El recurs d`empara. Conflicte de competències.
TEMA 3: La Corona. Les Corts Generals. Composició, organització, atribucions i funcionament del Congrés dels Diputats i del Senat. El Defensor del Poble. El Govern: designació i remoció. Relacions del Govern amb les Corts Generals.
TEMA 4: La potestat legislativa. La delegació legislativa a favor del Govern. La iniciativa legislativa. Lleis orgàniques. Lleis ordinàries. Lleis marc. Lleis d`harmonització.
TEMA 5: El poder judicial: funcions i principis. L`organització judicial espanyola. El Consell General del Poder Judicial. El Ministeri Fiscal. El Tribunal Suprem. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
TEMA 6: Organització i funcionament de l`Administració General de l`Estat. Òrgans superiors i òrgans directius. Òrgans territorials. Els delegats del Govern a les comunitats autònomes.
TEMA 7: L`organització territorial de l`Estat. L`administració local: ens que l`integren. El municipi. La província. L`organització comarcal de Catalunya.
TEMA 8: Les Comunitats Autònomes: constitució i competències. Els estatuts d`autonomia: naturalesa jurídica i contingut. Distribució de competències. Tipologia competencial.
TEMA 9: Organització de les comunitats autònomes. El finançament de les comunitats autònomes. Les comunitats autònomes amb dues llengües oficials: marc jurídic i jurisprudència.

BLOC II: L`ORGANITZACIÓ POLÍTICA I INSTITUCIONAL DE CATALUNYA. FORMES DE GOVERN I D`ADMINISTRACIÓ.

TEMA 10: Les institucions de la Catalunya medieval i moderna (s. XIII a XVIII). L`origen de la Generalitat de Catalunya. La seva funció.
TEMA 11: La transformació institucional de Catalunya (s. XVIII i XIX). El Decret de Nova Planta. La unificació de l`Estat i les seves atribucions.
TEMA 12: La Mancomunitat de Catalunya: El seu marc legal. El seu funcionament.
TEMA 13: La Generalitat de Catalunya durant la II República (1931-1939). La Constitució espanyola de 1931. Els estatuts d`autonomia de 1931 i 1932: insitucions i competències.
TEMA 14: Catalunya sense govern propi (1939-1975). La implantació a Catalunya de l`administració central.
TEMA 15: L`Estatut d`autonomia de Catalunya de 1979: estructura, contingut bàsic i principis fonamentals. Contingut del títol preliminar: Els procediments de reforma.
TEMA 16: Competències de la Generalitat de Catalunya: exclusives, concurrents i executives. Competències plenes i de desenvolupament.
TEMA 17: El Parlament de Catalunya: composició i funcions. El Síndic de Greuges. La Sindicatura de Comptes. El Consell Consultiu.
TEMA 18: El President de la Generalitat: elecció, cessament i funcions. El Govern: composició, caràcter, atribucions i funcions.
TEMA 19: Els òrgans superiors de l`Administració de la Generalitat. L`organització administrativa de la Generalitat: els departaments. Els organismes autònoms. Les empreses públiques.

BLOC III : LA UNIÓ EUROPEA I EL DRET COMUNITARI. INSTITUCIONS.

TEMA 20: Configuració de la Unió Europea. Els tractats originaris i de modificació. Fonts del dret comunitari. Els tractats. Els reglaments. Les directives. Aplicació i eficàcia.
TEMA 21: Els fonaments de la Comunitat Europea. Les llibertats bàsiques comunitàries. Lliure circulació de mercaderies. Lliure circulació de persones i serveis. Lliure circulació de treballadors. Lliure circulació de capitals. El dret d`establiment i la lliure prestació de serveis.
TEMA 22: Les institucions comunitàries. La Comissió. El Consell. El Parlament Europeu. El Tribunal de Justícia. El Tribunal de Comptes. Mitjans financers i personals de la Unió Europea.
TEMA 23: Els fons estructurals de la Unió Europea: el FEDER, el FSE, el FEOGA-O, L`IFOP. Objectius i zones elegibles. El fons de cohesió.

BLOC IV: L`ADMINISTRACIÓ PÚBLICA. EL DRET ADMINISTRATIU.

TEMA 24: L`Administració Pública: concepte i principis. El dret administratiu. Les fonts del dret administratiu. Jerarquia. El reglament: concepte i classes. Fonament i límits de la potestat reglamementària.
TEMA 25: La relació juridicoadministrativa. Els subjectes de la relació juridicoadministrativa. La personalitat jurídica de les administracions públiques. El ciutadà com a titular de drets en front de l`administració.
TEMA 26: L`organització administrativa: principis. L`òrgan administratiu: concepte, elements, naturalesa. Classes d`òrgans. Els òrgans col.legiats.
TEMA 27: La competència administrativa: concepte. Criteris de delimitació i formes d`atribució. Les relacions interorgàniques. La jerarquia administrativa. La delegació, l`advocació i la substitució. La coordinació administrativa.
TEMA 28: L`acte administratiu: concepte i classes. Elements. La motivació i la forma. El silenci administratiu i els actes presumptes.
TEMA 29: L`eficàcia de l`acte administratiu: principis generals. L`executivitat. La notificació i la publicació. Invalidesa dels actes: actes nuls i actes anul.lables. Convalidació.
TEMA 30: El procediment administratiu: concepte i principis generals. El procediment administratiu comú: regulació, contingut, àmbit d`aplicació i principis. El procediment administratiu derivat de l`organització pròpia de la Generalitat de Catalunya.
TEMA 31: Les fases del procediment administratiu: iniciació, ordenació, instrucció i finalització. Els terminis administratius. La utilització de mitjans tècnics en el procediment administratiu.
TEMA 32: Revisió dels actes en via administrativa. Revisió d`ofici. Els recursos administratius: concepte i classes. Recurs ordinari i recurs de revisió. Les reclamacions prèvies a l`exercici de les accions civils i laborals.
TEMA 33: La jurisdicció contenciosa-administrativa: concepte i naturalesa. El recurs contenciós administratiu. Les parts. Actes impugnables.
TEMA 34: La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial: fonament i pressupostos. L`acció de responsabilitat. La responsabilitat de les autoritats i del personal al servei deles administracions públiques.
TEMA 35: La contractació administrativa: concepte i font. Incidència del dret comunitari europeu. Elements. Principis bàsics de la Llei de contractes de les administracions públiques. Classes de contractes. La selecció del contractista. Drets i obligacions del contractista i de l`Administració.
TEMA 36: Les formes d`activitat administrativa. L`activitat de limitació, arbitral, de servei públic i de foment. Principals manifestacions.
TEMA 37: La potestat sancionadora administrativa i el procediment sancionador.
TEMA 38: L`expropiació forçosa: concepte, fonament, subjectes i objecte. El contingut de l`expropiació forçosa. L`exercici de la potesta expropiatòria. Procediment general i procediment especials.
TEMA 39: El servei públic: concepte i evolució. Formes de gestió dels serveis públics. La gestió directa. La gestió indirecta. La concessió. Domini públic i privat de l`Administració: règim jurídic i naturalesa. Ús del domini públic.

BLOC V: ORGANITZACIÓ I FUNCIÓ PÚBLICA. EL DRET DEL TREBALL.

TEMA 40: L`Adminstració com organització. L`evolució històrica del pensament organitzatiu. Principals paradigmes teòrics.
TEMA 41: Els processos de modernització de les administracions públiques. La crisi del model burocràtic. La qualitat en els serveis públics. La cultura administrativa.
TEMA 42: Organització i prestació de serveis. El model divisional (les agències): les empreses públiques, els organismes autònoms, els consorcis, les fundacions.
TEMA 43: Disseny, execució i avaluació de les polítiques públiques. Control de l`actuació pública. Control estratègic i control de gestió. El control extern de la gestió pública. Indicadors de gestió dels serveis públics.
TEMA 44: La direcció per objectius. Tècniques bàsiques de control de projectes. La programació de projectes.
TEMA 45: La funció directiva a les organitzacions. Particularitats de la funció gerencial a l`Administració pública. El directiu públic.
TEMA 46: El règim jurídic de la funció pública espanyola. Les bases del règim estatutari dels funcionaris públics: marc jurídic. El personal al servei de les administracions públiques.
TEMA 47: La funció pública de l`Administració de la Generalitat de Catalunya: regulació. El Conveni col.lectiu únic del personal laboral de la Generalitat de Catalunya. La funció pública de l`Administració local: règim jurídic.
TEMA 48: La planificació dels recursos humans a les adminstracions públiques. La selecció de personal en l`Administració pública. L`oferta d`ocupació pública. Els plans d`ocupació. L`accés a la funció pública de les persones amb nacionalitat dels estats membres de la Unió Europea.
TEMA 49: La carrera professional a l`Administració pública. La provisió de llocs de treball: sistemes de provisió. La promoció professional. El grau personal. Les relacions de llocs de treball.
TEMA 50: Els sistemes de retribució a l`Administració pública. Conceptes retributius. L`avaluació del rendiment dels empleats públics.
TEMA 51: La planificació de la formació i la gestió de recursos humans.
TEMA 52: Drets i deures dels funcionaris públics. Règim d`incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques. Situacions administratives dels funcionaris.
TEMA 53: Responsabilitat civil, penal i administrativa dels funcionaris públics. Règim disciplinari.
TEMA 54: La seguretat social del personal al servei de l`adminstració: règim general. Règim especial de classes passives. Els drets passius.
TEMA 55: Les relacions laborals. Sistemes de representació i participació en l`Administració pública. Els pactes i els acords amb les organitzacions sindicals.
TEMA 56: El dret de treball. Principis fonamentals que l`inspiren. Fonts del dret del treball. L`Estatut dels treballadors: estructura i contingut bàsics. Els convenis col.lectius.
TEMA 57: El contracte de treball: concepte, subjectes, forma i contingut. Modificació, suspensió i extinció del contracte de treball. Modalitat de contracte.
TEMA 58: El sistema espanyol de la Seguretat Social. La Llei de bases. Principis informadors. El text refós de la Llei General de la Seguretat Social: estructura i contingut. Afiliació i cotització. Acció protectora: contingències i prestacions.

BLOC VI: GESTIÓ PRESSUPOSTÀRIA I FINANCERA. HISENDA PÚBLICA.

TEMA 59: La planificació de la gestió pública. El pressupost com a instrument de planificació, d`administració i de gestió i com a mecanisme general de coordinació. Finalitats del pressupost.
TEMA 60: El pressupost de la Generalitat: estructura. Classificació orgànica, econòmica i funcional. Les lleis de pressupostos: contingut. El cicle pressupostari: preparació, discussió i aprovació. Modificacions pressupostàries: crèdits extraordinaris i suplements de crèdits. Transferències.
TEMA 61: L`execució del pressupost de despeses. Procediment general: autorització, disposició, obligació i pagament. Procediments especials d`execució de la despesa. Procediment de pagament. Les subvencions.
TEMA 62: El control pressupostari. El control intern de l`activitat economicofinancera del sector públic. La Intervenció General de la Generalitat. El control extern. La comptabilitat com a mitjà de control.
TEMA 63: Els ingressos de la Generalitat de Catalunya. El sistema de finançament de la Generalitat: evolució i situació actual. El pressupost d`ingressos de la Generalitat: estructura i classificació.
TEMA 64: El dret tributari: concepte i contingut. Les fonts del dret tributari. Els principis de l`ordenament tributari espanyol. Els tributs: concepte, naturalesa i elements. El fet imposable: concepte, classes i subjectes.
TEMA 65: El patrimoni de la Generalitat de Catalunya. La Llei de patrimoni de la Generalitat. Adquisició, alienació i cessió dels béns de la Generalitat. Afectació i desafectació. Administració i defensa del patrimoni.

BLOC VII: SISTEMES D`INFORMACIÓ.

TEMA 66: Sistemes d`informació per a la direcció i la gestió. Les organitzacions basades en la informació. La informació com a recurs. Els sistemes d`informació i la seva estructura.
TEMA 67: Concepte, components i funcionament general d`un sistema informàtic. La informàtica com a eina de suport en els processos administratius. Tipus de sistemes informàtics. Grans ordinadors. Xarxes locals o miniordinadors. Ordinadors personals. Tendències actuals d`arquitectures informàtiques per a organitzacions complexes.
TEMA 68: Els sistemes d`informació de personal. La informació sobre el personal com a recurs de les polítiques de modernització. La regulació normativa del sistema d`informació de personal de la Generalitat: el Reglament del registre de personal.
TEMA 69: Els sistemes d`informació econòmica. La comptabilitat pública general i de costos. Sistemes d`informació econòmica com a eina per a una actuació eficient de les administracions.
TEMA 70: El règim jurídic de la protecció de dades de caràcter personal. Regulació estatal. Regulació de la Generalitat de Catalunya: els decrets d`aplicació. Bases de dades de legislació i juripsrudència.

BLOC VIII: ESTRUCTURA ECONÒMICA I SOCIAL.

TEMA 71: El model econòmic espanyol. Línies generals de la política econòmica actual. Implicació de la política econòmica europea.
TEMA 72: El sector primari a Catalunya. Anàlisi de les seves macromagnituds principals. Situació actual. Problemes tècnics i socials
TEMA 73: El sector industrial a Catalunya. Anàlisi de les seves macromagnituds principals. Situació actual. Crisi i reconversió industrial. El nivell tecnològic a Catalunya.
TEMA 74: El sector serveis a Catalunya. Anàlisi de les seves macromagnituds principals i distribució per branques productives. Situació actual.
TEMA 75: Estructura social actual d`Espanya i Catalunya: canvis i tendències demogràfiques. Estratificació social. Moviments naturals. Migracions.
TEMA 76: La renda nacional a l`estat espanyol. Evolució i distribució actual. Especial referència a Catalunya.
TEMA 77: El mercat de treball a Espanya i a Catalunya. Població activa, ocupació i atur.