Pide Información SIN COMPROMISO

ATS-DUE Hospitalaria ICS

ATS-DUE Hospitalaria ICS
Consultar Precio
EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA Requisits generals de participació. a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d'un altre estat membre... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el ATS-DUE Hospitalaria ICS. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición

EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA


Requisits generals de participació.


a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d'un altre estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu o ostentar el dret a la lliure circulació de treballadors conforme al Tractat de la Unió Europea o a altres tractats ratificats per Espanya o tenir reconegut aquest dret per norma legal.
També podran ser admesos, qualsevulla que sigui la seva nacionalitat, el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels espanyols com dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de 21 anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors, d'acord amb l'establert als articles 2 i 3 del Reial decret 178/2003, de 14 de febrer, sobre l'entrada i permanència a Espanya de nacionals d'estats membres de la Unió Europea i d'altres estats part a l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu.
En qualsevol cas, les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola o la d'un altre estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu ni ostentin el dret a la lliure circulació de treballadors conforme al Tractat de la Unió Europea o a altres tractats ratificats per Espanya o tinguin reconegut aquest dret per norma legal, han de presentar la corresponent documentació expedida per les autoritats competents que acrediti:
La seva nacionalitat.
El vincle de parentiu amb el nacional d'un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
Pel que fa als descendents més grans de 21 anys, e l fet de viure a càrrec del nacional d'un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
Declaració jurada o promesa feta pel nacional de l'estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, en la qual manifesti fefaentment que no està separat de dret del seu cònjuge.
b) Haver complert 18 anys d'edat i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.
c) Estar en possessió del títol de diplomat universitari en infermeria o ajudant tècnic sanitari.
Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació i Ciència.
d) Aptitud psicofísica per a l'exercici professional de la categoria de DUI/ATS, acreditada per un certificat mèdic oficial acreditatiu de no patir cap malaltia ni defecte físic o psíquic que impossibiliti el desenvolupament de les tasques pròpies de les places a cobrir, expedit dins els tres mesos anteriors a la seva presentació. Aquest requisit s'acreditarà mitjançant la presentació de l'esmentat certificat mèdic en el termini dels 10 dies posteriors a l'acte d'elecció de plaça, coincidint amb el termini d'acreditació de documents originals. La no presentació del certificat mèdic comportarà la pèrdua dels drets derivats d'aquesta convocatòria.
e) No haver estat separat del servei, mitjançant expedient disciplinari, de cap servei de salut o administració pública en els sis anys anteriors a la present convocatòria, ni estar inhabilitat amb caràcter ferm per al desenvolupament de funcions públiques.
Si es tracta de persones amb nacionalitat d'algun de la resta d'estats membres de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, aquests hauran d'acreditar mitjançant declaració jurada o promesa que no es troben sotmesos a cap sanció disciplinària o condemna penal que impedeixi, en el seu estat, l'accés a la funció pública.
Aquest requisit s'acreditarà mitjançant la presentació de la corresponent declaració, en el termini dels 10 dies posteriors a l'acte d'elecció de plaça, coincidint amb el termini d'acreditació de documents originals. La no presentació de l'esmentada declaració comportarà la pèrdua dels drets derivats d'aquesta convocatòria.
f) Haver satisfet la taxa d'inscripció.

Concurs-Oposició

Fase oposició
L'oposició consta dels tres exercicis de caràcter obligatori i eliminatori. Si s’escau, el tribunal podrà determinar la realització d'un quart exercici de caràcter voluntari i no eliminatori.

Primer exercici. Consistirà en la resolució d'un qüestionari tipus test relatiu al contingut del temari. El tribunal fixarà prèviament el temps màxim de realització de l'exercici, que no podrà ser superior a 120 minuts.
El tribunal establirà amb caràcter previ el criteri a seguir per determinar la puntuació que s'haurà de superar per aprovar l'exercici. En cas que el tribunal estableixi una puntuació mínima de superació de l'exercici aquesta serà de 5 punts sobre 10. Les persones que no superin l'esmentada puntuació restaran excloses de la convocatòria.

Segon exercici.El segon exercici consta de dues proves.

Primera prova: És la prova de coneixements de llengua catalana. Consta de dues parts obligatòries:
Primera: s'avaluarà el domini de l'expressió escrita mitjançant la redacció d'un text d'un mínim de 150 paraules i d'un màxim de 200 paraules relacionat amb les funcions de les places objecte de convocatòria, i la resposta a un qüestionari sobre aspectes lingüístics.
Segona: s'avaluarà la capacitat d'expressió oral mitjançant la lectura d'un text en veu alta i una conversa sobre temes generals.
Aquesta prova tindrà una durada, com a màxim, de 75 minuts per a la primera part i de 20minuts per a la segona.
La valoració d'aquesta prova serà d'apte o no apte, i el tribunal fixarà prèviament la puntuació mínima necessària per superar la prova.
Resten exemptes de fer aquesta prova les persones que hagin acreditat documentalment, estar en possessió d'algun dels certificats o situacions previstes a l'esmentada base.

Segona prova (exclusivament per a les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola):
És la prova de coneixements de llengua castellana.
De conformitat amb el que estableix l'article 6 del Decret 389/1996, de 2 de desembre, pel qual es regula l'accés dels ciutadans dels estats membres de la Unió Europea a la funció pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, les persones aspirants admeses en el procés selectiu que tinguin una nacionalitat d'un estat on la llengua oficial no sigui l'espanyol han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana, tant en l'expressió oral com en l'escrita.
Per tal d'acreditar el coneixement de llengua castellana, aquestes persones aspirants hauran de fer una prova, que serà avaluada pel tribunal. La prova consistirà en una redacció de 200 paraules, com a mínim, i a mantenir una conversa amb els assessors especialistes designats pel tribunal.
El temps per fer aquesta prova no pot ser superior a 45 minuts per a la primera part i 15 minuts per a la segona. La valoració d'aquesta prova serà d'apte o no apte, i el tribunal ha de fixar prèviament la puntuació mínima necessària per superar- la.
Exempció de la prova de coneixements de llengua castellana.
Resten exemptes de fer aquesta prova les persones que hagin acreditat documentalment, estar en possessió d'algun dels certificats o diplomes previstos a l'esmentada base.

Tercer exercici. Consistirà en la resolució d'un o més supòsits pràctics relatius al contingut del temari.
El tribunal establirà amb caràcter previ el criteri a seguir amb vista a la determinació de la puntuació que hauran de superar les persones aspirants per aprovar l'exercici. En cas que el tribunal estableixi una puntuació mínima de superació de l'exercici aquesta serà de 5 punts sobre 10. Els qui no superin l'esmentada puntuació restaran exclosos de la convocatòria.

Quart exercici.Consistirà en una entrevista personal que tractarà sobre la trajectòria professional de les persones aspirants en relació amb el contingut funcional de les places objecte de convocatòria.

Fase Concurs

El concurs no tindrà caràcter eliminatori i consistirà en la valoració dels mèrits aportats per les persones que hagin superat l'oposició.
El valor obtingut d'aquesta manera serà la puntuació del concurs.
En cap cas la puntuació obtinguda en el concurs de mèrits podrà ser aplicada per superar l'oposició.

Barem de mèrits de la categoria DUI/ATS per a la fase de concurs oposició

--1 Formació universitària (fins a un màxim de 0,50 punts)
Per cada matrícula d'honor: 0,10 punts.

--2 Formació de postgrau i de perfeccionament professional (fins a un màxim de 14,00 punts)
2.1 Fins un màxim de 8 punts.
a) DUI/ATS que hagin completat el període de formació de l'especialitat de salut mental d'acord amb l'Ordre de 30 de juliol de 1998 i següents: 5,00 punts.
b) DUI/ATS que es trobin en possessió de les especialitats a què fa referència la disposició addicional segona del Reial decret 450/2005, de 22 d'abril, sobre especialitats d'infermeria fins que el Ministeri d'Educació i Ciència expedeixi el nou títol.
Per cada especialitat: 2,00 punts.
Els apartats a) i b) seran excloents quan es refereixin a la mateixa especialitat.
2.2 Cursos de postgrau (fins a un màxim de 8 punts).
Es valoraran els cursos de postgrau realitzats amb posterioritat a la finalització de la carrera de DUI i adreçats a aquest col-lectiu.
Els cursos de postgrau han d'estar organitzats i/o autoritzats per les divisions, facultats, escoles universitàries, departaments i altres entitats amb conveni amb la Universitat.
La durada d'aquests cursos ha de ser com a mínim de 15 crèdits (diploma de postgrau) i superior a 30 crèdits (màster).
Per cada diploma de postgrau: 3,50 punts.
Per cada títol de màster: 5,00 punts.
Encara que els cursos de postgrau tinguin més de 30 crèdits, si no consta en el títol com a màster no es considerarà com a tal.
Els continguts dels cursos de postgrau i títols de màster han d'estar en relació directa amb el contingut funcional del tipus de places per les quals es concursa (primària) i ha de constar expressament que és un curs de postgrau en el títol expedit.
2.3 Cursos de perfeccionament (fins a un màxim de 8 punts).
Els continguts dels cursos han d'estar en relació directa amb el contingut funcional del tipus de places per a les quals es concursa (primària).
Per cada hora dels cursos dels apartats 2.3.1, 2.3.2 i 2.3.3: 0,01 punts, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.
2.3.1 Cursos de perfeccionament adreçats a DUI/ATS autoritzats i/o organitzats pel Ministeri d'Educació i Ciència, departament corresponent de les comunitats autònomes, universitats, escoles universitàries d'infermeria, entitats gestores d'institucions sanitàries de la Seguretat Social, organismes autònoms docents dependents del Departament de Salut, entitats nacionals o estrangeres acreditades per a la docència (segons les respectives lleis dels seus països).
2.3.2 També seran objecte de valoració els cursos de perfeccionament adreçats a DUI/ATS organitzats pels col-legis i/o associacions professionals, sempre que estiguin finançats, autoritzats i/o acreditats pel Ministeri d'Educació i Ciència, departaments corresponents de les comunitats autònomes, universitats, escoles universitàries d'infermeria, entitats gestores d'institucions sanitàries de la Seguretat Social i organismes autònoms docents dependents del Departament de Salut.
2.3.3 Cursos d'administració i gestió adreçats específicament a àrees sanitàries, organitzats i/o autoritzats per algun dels organismes que s'esmenten en els apartats 2.3.1 i 2.3.2:
2.3.4 Cursos a distància.
Amb caràcter general, tots els cursos a distància s'hauran d'ajustar al que estableixen els apartats 2.3.1, 2.3.2 o 2.3.3 d'aquest barem, i la seva valoració serà la següent:
Els cursos a distància que requereixin superar una prova presencial final seran valorats amb 0,005 punts per cada hora, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.
Els cursos a distància que no s'ajustin al que preveu el paràgraf anterior seran valorats amb 0,25 punts per cada curs d'una durada no inferior a 100 hores.

--3 Experiència professional (fins a un màxim de 25,50 punts)
Serveis prestats com a DUI/ATS.
Als efectes d'aquest barem els serveis prestats en un mateix període de temps només podrà ser valorat una vegada.
a) A institucions sanitàries de la Seguretat Social.
Per cada mes: 0,10 punts.
Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència el paràgraf anterior no siguin d'institucions hospitalàries.
Per cada mes: 0,10 punts.
b) A institucions sanitàries dependents d'administracions públiques que no siguin les de la Seguretat Social (fins a un màxim de 8,00 punts).
Per cada mes: 0,03 punts.
Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència el paràgraf anterior no siguin d'institucions hospitalàries.
Per cada mes: 0,03 punts.
c) A institucions sanitàries que formen part del sistema sanitari públic a Catalunya segons la seva vinculació amb el Servei Català de la Salut, condicionant la seva valoració a la data inicial de vinculació de la institució amb el Servei Català de la Salut (fins a un màxim de 8,00 punts).
Per cada mes: 0,03 punts.
Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència el paràgraf anterior no siguin d'institucions hospitalàries.
Per cada mes: 0,03 punts.

--4 Altres activitats (fins a un màxim de 10 punts)
4.1 Treballs científics publicats, llibres, beques i/o aportacions a reunions científiques sempre que estiguin relacionats amb les tasques pròpies de la categoria DUI/ATS, valorats lliurement pel tribunal fins a un màxim de 5,00 punts.
4.2 Activitat de caràcter docent en cursos sanitaris de pregrau i postgrau autoritzats o organitzats per escoles universitàries d'infermeria, valorada lliurement pel tribunal. També serà objecte de valoració l'activitat de caràcter docent en cursos sanitaris de postgrau organitzats i/o autoritzats pel Departament
de Salut, entitats gestores d'institucions sanitàries de la Seguretat Social i organismes autònoms docents dependents del Departament de Salut, fins a un màxim de 5,00 punts.
4.3 Activitat de caràcter docent en les pràctiques de formació DUI/ATS en els centres assistencials.
La certificació ha de ser efectuada per les escoles universitàries d'infermeria, fins a un màxim de 2,50 punts.
Per cada any acadèmic: 0,50 punts.
Als efectes d'aquest barem 1 any acadèmic equival a 5 mesos o 450 hores. En el supòsit que siguin menys mesos o bé menys hores es farà la part proporcional.

--5 Coneixements de llengua catalana
Certificat superior al de suficiència de català (certificat C) de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Presidència, o equivalent: 2,00 punts.

Temari

Normativa legal administrativa


Tema 1 El Departament de Salut. El Servei Català de la Salut. L'Institut Català de la Salut. Estructura directiva de les institucions hospitalàries.

Tema 2 Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut: drets i deures.

Tema 3 El Pla de Salut de Catalunya. Principis generals i específics per a aquesta categoria.

Tema 4 El programa "Vida als anys". Centres sociosanitaris, PADES, UFISS, objectius. Coordinació i suport en l'atenció hospitalària.
Organització de l'atenció hospitalària. Conceptes generals.

Tema 5 Anàlisi de la situació de salut, diagnòstic i priorització.

Tema 6 Objecte i aplicacions de l'epidemiologia. Classificació dels estudis.

Tema 7 Models d'infermeria. Atenció de la infermeria a les necessitats del malalt seguint un model.

Tema 8 Metodologia de planificació de les cures d'infermeria.

Tema 9 Avaluació i garantia de qualitat. Metodologia. Acreditació dels centres.

Tema 10 Aspectes ètics i legals de les atencions d'infermeria.

Cures d'infermeria als malalts hospitalitzats.

Tema 11 Protocols i procediment d'infermeria hospitalària.

Tema 12 La infecció nosocomial. Prevenció i intervencions.

Tema 13 Educació sanitària durant el procés d'hospitalització.

Tema 14 Atenció d'infermeria en el procés preoperatori, transoperatori i postoperatori.

Tema 15 Atenció d'infermeria al malalt amb problemes medicoquirúrgics respiratoris. Malalties més comunes: malaltia pulmonar obstructiva crònica, tuberculosi, asma, càncer de pulmó. Cirurgia
toràcica. Procediments: oxigenoteràpia, drenatge toràcic. Cures d'infermeria i educació sanitària.

Tema 16 Atenció d'infermeria al malalt amb problemes medicoquirúrgics cardiovasculars. Malalties més comunes: infart agut de miocardi, cardiopatia isquèmica, insuficiència cardíaca. Cirurgia cardiovascular. Procediments: electrocardiografia, proves d'hemodinàmica. Cures d'infermeria i educació sanitària cardíaca.

Tema 17 Atenció d'infermeria al malalt amb problemes digestius. Malalties més comunes: ulcus pèptic, càncer gàstric, colelitiasi, hemorràgies digestives, pancreatitis, cirrosi hepàtica. Cirurgia digestiva: ostomies. Procediments: proves diagnòstiques. Sonda nasogàstrica, drenatges i aspiracions. Cures d'infermeria i educació sanitària.

Tema 18 Atenció d'infermeria al malalt amb problemes renals i de vies urinàries. Malalties més comunes: insuficiència renal aguda i crònica, hipertensió, infeccions, adenoma de pròstata. Incontinències, diàlisi, càncer nefrourològic. Cirurgia urològica. Procediments: sondatge, urostomies. Cures d'infermeria i educació sanitària.

Tema 19 Atenció d'infermeria al malalt amb problemes neurològics. Malalties més comunes: accident vascular cerebral, traumatismes cranials, estats comatosos, lesionats medulplars. Neurocirurgia. Procediments: test de Glasgow, drenatges cranials, punció lumbar. Cures d'infermeria i educació sanitària.

Tema 20 Atenció d'infermeria al malalt amb problemes hematològics. Malalties més comunes: anèmies, leucèmia, limfomes. Procediments: hemoteràpia. Cures d'infermeria i educació sanitària.

Tema 21 Atenció d'infermeria al malalt amb problemes traumatològics. Ferides. Malalt politraumatitzat, fractures. Cirurgia traumatològica. Procediments: mobilitzacions, traccions, guixos. Cures d'infermeria i educació sanitària.

Tema 22 Atenció d'infermeria al malalt amb problemes oftalmològics, otorinolaringològics. Cirurgia plàstica i maxil-lofacial, ginecològics, obstètrics i de la pell. Procediments: cures d'infermeria i educació sanitària.

Tema 23 Atenció d'infermeria al malalt oncològic. Administració de citostàtics, radioteràpia, braquiteràpia, teràpia del dolor. Cures d'infermeria i educació sanitària.

Tema 24 Atenció d'infermeria al nen malalt. Períodes de la infància. Malalties més comunes. Cirurgia pediàtrica. Procediments: dietes, administració de fàrmacs. Cures d'infermeria i educació sanitària.

Tema 25 Atenció d'infermeria al malalt amb problemes de salut mental. Malalties més comunes. Cures d'infermeria i educació sanitària.

Problemes de salut específics

Tema 26 Atenció d'infermeria al malalt amb al-lèrgies.

Tema 27 Atenció d'infermeria al malalt amb hepatitis.

Tema 28 Atenció d'infermeria al malalt amb sida.

Tema 29 Atenció d'infermeria al malalt diabètic.

Tema 30 Atenció d'infermeria al malalt drogodependent.

Tema 31 Atenció d'infermeria al malalt cremat.

Tema 32 Atenció d'infermeria al malalt trasplantat.

Tema 33 Atenció d'infermeria al malalt amb dolor.

Tema 34 Atenció d'infermeria al malalt crític.

Tema 35 Atenció d'infermeria al malalt geriàtric.

Protocols específics

Tema 36 Dietes terapèutiques.

Tema 37 Nutrició parenteral i enteral.

Tema 38 Úlceres per decúbit.

Tema 39 Administració de fàrmacs.

Tema 40 Hematoteràpia.

Tema 41Reanimació cardiopulmonar i ventilació mecànica.