Pide Información SIN COMPROMISO

ATS-DUI Atenció Primària ICS / ATS-DUE Atención Primaria ICS

ATS-DUI Atenció Primària ICS / ATS-DUE Atención Primaria ICS
Consultar Precio
EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA REQUISITS GENERALS a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d’altres estats membres de la Unió Europea,... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el ATS-DUI Atenció Primària ICS / ATS-DUE Atención Primaria ICS. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición

EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA

REQUISITS GENERALS


a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d’altres estats membres de la Unió Europea, o les dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
També podran ser admesos el cònjuge, els seus descendents i els descendents del cònjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea, o dels estats dels quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de 21 anys o més grans d’aquesta edat però que visquin a càrrec dels seus progenitors, d’acord amb el que estableixen els articles 2 i 4 del Reial decret 766/1992, de 26 de juny, sobre l’entrada i permanència a Espanya de nacionals d’estats membres de la Unió Europea i d’altres estats que han estat part en l’Acord sobre l’espai econòmic europeu, signat a Porto el 2 de maig de 1992, i ratificat per Espanya el 26 de novembre de 1993, modificat posteriorment pel Reial decret 737/1995, de 5 de maig.
En qualsevol cas, els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han d’acreditar documentalment la seva nacionalitat.
b) Haver complert els 18 anys d’edat i no superar l’edat establerta per a la jubilació forçosa.
c) Estar en possessió del títol oficial corresponent que habiliti per a l’exercici professional en la categoria a la qual s’opta.
d) Aptitud psicofísica per a l’exercici professional de la categoria corresponent, acreditada per reconeixement mèdic realitzat al centre que l’Institut Català de la Salut determini. Aquest requisit es formalitzarà un cop adjudicada la plaça, de manera que la presa de possessió restarà condicionada a la superació d’aquest requisit.
e) No haver estat separat a causa d’expedient disciplinari dels serveis de cap de les administracions públiques, ni estar inhabilitat per al desenvolupament de funcions públiques.
Si es tracta de nacionals dels restants estats membres de la Unió Europea, aquests hauran d’acreditar mitjançant declaració jurada o promesa que no es troben sotmesos a sanció disciplinària o condemna penal que impedeixi, en el seu estat, l’accés a la funció pública.
f) Haver satisfet les taxes d’inscripció per a la categoria corresponent.
g) Exclusivament per als aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola ni la dels altres estats membres de la Unió Europea ni la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors
Els esmentats aspirants han de presentar la corresponent documentació expedida per les autoritats competents que acrediti:
La seva nacionalitat.
El vincle de parentiu amb el nacional d’un estat membre de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
Pel que fa als descendents més grans de 21 anys, el fet de viure a càrrec del nacional d’un estat membre de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
Declaració jurada o promesa efectuada pel nacional de l’estat membre de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, en la qual manifesti fefaentment que no està separat de dret del seu cònjuge.
Els requisits s’hauran de complir en el moment de finalitzar el termini de presentació de sol-licituds, i mantenir-los fins al moment de la presa de possessió de la plaça adjudicada.

FASE OPOSICIÓ

L’oposició consta dels dos exercicis de caràcter obligatori

Primer exercici.

El tribunal determinarà el contingut del primer exercici, que consistirà en la resolució d'un test i/o de supòsits pràctics, els quals podran tenir la resposta en forma de test, relatius al contingut del temari .
El tribunal, amb caràcter previ, establirà el criteri a seguir per determinar la puntuació que s'haurà de superar per aprovar el test i/o supòsits pràctics. Els qui no superin aquesta puntuació quedaran exclosos de la convocatòria.
En el cas que el tribunal estableixi la realització d'un test i de supòsits pràctics, únicament avaluarà els supòsits pràctics d'aquelles persones aspirants que hagin superat el test, d'acord amb els criteris prèviament establerts pel tribunal.

Segon exercici.Consta de dues proves.

Primera prova: És la prova de coneixements de llengua catalana.Consta de dues parts obligatòries:

Primera: s’avaluarà el domini de l’expressió escrita mitjançant la redacció d’un text d’un mínim de 150 paraules i d’un màxim de 200 paraules (mínim de 80 paraules i màxim de 100 per a la categoria d’auxiliar d’infermeria), relacionat amb les funcions de les places objecte de convocatòria, i la resposta a un qüestionari sobre aspectes lingüístics.
Segona: s’avaluarà la capacitat d’expressió oral mitjançant la lectura d’un text en veu alta i una conversa sobre temes generals.
Aquesta prova tindrà una durada, com a màxim, de 75 minuts per a la primera part i de 20 minuts per a la segona.
La valoració d’aquesta prova serà d’apte o no apte, i el tribunal fixarà prèviament la puntuació mínima necessària per superar-la.
Amb caràcter general, queden exemptes de realitzar aquesta prova les persones que hagin acreditat documentalment, i en el termini de presentació de sol-licituds previst a la base 3.6 d’aquesta convocatòria, estar en possessió del certificat del nivell C o superior de la Junta Permanent de Català o equivalent, o del certificat del nivell B o superior de la Junta Permanent de Català o equivalent en el cas que es tracti de la categoria d’auxiliar d’infermeria.

Segona prova:(exclusivament per als aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola)

És la prova de coneixements de llengua castellana.
De conformitat amb el que estableix l’article 6 del Decret 389/1998, de 2 de desembre, pel qual es regula l’accés dels ciutadans dels estats membres de la Unió Europea a la funció pública de l’Administració de la Generalitat, els aspirants admesos en el procés selectiu que no tinguin la nacionalitat espanyola han d’acreditar el coneixement de la llengua castellana, tant en l’expressió oral com en l’escrita.
Per tal d’acreditar aquests coneixements aquests aspirants hauran d’efectuar una prova, que serà avaluada pel tribunal. La dita prova consistirà en la realització d’una redacció de 200 paraules, com a mínim, i a mantenir una conversa amb els assessors especialistes designats pel tribunal.
El temps per a la realització d’aquesta prova no pot ser superior a 45 minuts per a la primera part i 15 minuts per a la segona.
La valoració d’aquesta prova serà d’apte o no apte, i el tribunal fixarà prèviament la puntuació mínima necessària per superar la prova.
Amb caràcter general, podran quedar exemptes de realitzar aquesta prova les persones que hagin acreditat documentalment, i en el termini de presentació de sol-licituds previst a la base 3.6 d’aquesta convocatòria, estar en possessió d’un certificat conforme han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l’Estat espanyol; del diploma superior d’espanyol com a llengua estrangera que estableix el Reial decret 862/1988, de 20 de juliol, modificat i completat pel Reial decret 1/1992, de 10 de gener, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves adreçades a l’obtenció d’aquest, o del certificat d’aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d’idiomes.

FASE CONCURS

El concurs no tindrà caràcter eliminatori i consistirà en la valoració dels mèrits aportats per les persones que hagin superat l’oposició
Els aspirants, els mèrits dels quals puguin estar inclosos en aquest punt, hauran d’aportar els documents oficialment traduïts a qualsevol de les dues llengües oficials a Catalunya.
El valor així obtingut serà la puntuació del concurs.
En cap cas la puntuació obtinguda en el concurs de mèrits podrà ser aplicada per superar l’oposició.
Pel que fa a la fase de concurs oposició, només podran ser valorats aquells mèrits assolits pels aspirants fins al moment en què finalitzi el termini de presentació de sol-licituds

Barem de mèrits

1 Formació universitària
(fins a un màxim de 0,50 punts)
Per cada matrícula d'honor: 0,10 punts.

2 Formació de postgrau i de perfeccionament professional (fins a un màxim de 14,00 punts)
2.1 Fins un màxim de 8 punts.
a) DUI/ATS que hagin completat el període de formació de l'especialitat de salut mental d'acord amb l'Ordre de 30 de juliol de 1998 i següents: 5,00 punts.
b) DUI/ATS que es trobin en possessió de les especialitats a què fa referència la disposició addicional segona del Reial decret 450/2005, de 22 d'abril, sobre especialitats d'infermeria fins que el Ministeri d'Educació i Ciència expedeixi el nou títol.
Per cada especialitat: 2,00 punts.
Els apartats a) i b) seran excloents quan es refereixin a la mateixa especialitat.
2.2 Cursos de postgrau (fins a un màxim de 8 punts).
Es valoraran els cursos de postgrau realitzats amb posterioritat a la finalització de la carrera de DUI i adreçats a aquest col-lectiu.
Els cursos de postgrau han d'estar organitzats i/o autoritzats per les divisions, facultats, escoles universitàries, departaments i altres entitats amb conveni amb la Universitat.
La durada d'aquests cursos ha de ser com a mínim de 15 crèdits (diploma de postgrau) i superior a 30 crèdits (màster).
Per cada diploma de postgrau: 3,50 punts.
Per cada títol de màster: 5,00 punts.
Encara que els cursos de postgrau tinguin més de 30 crèdits, si no consta en el títol com a màster no es considerarà com a tal.
Els continguts dels cursos de postgrau i títols de màster han d'estar en relació directa amb el contingut funcional del tipus de places per les quals es concursa (primària) i ha de constar expressament que és un curs de postgrau en el títol expedit.
2.3 Cursos de perfeccionament (fins a un màxim de 8 punts).
Els continguts dels cursos han d'estar en relació directa amb el contingut funcional del tipus de places per a les quals es concursa (primària).
Per cada hora dels cursos dels apartats 2.3.1, 2.3.2 i 2.3.3: 0,01 punts, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.
2.3.1 Cursos de perfeccionament adreçats a DUI/ATS autoritzats i/o organitzats pel Ministeri d'Educació i Ciència, departament corresponent de les comunitats autònomes, universitats, escoles universitàries d'infermeria, entitats gestores d'institucions sanitàries de la Seguretat Social, organismes autònoms docents dependents del Departament de Salut, entitats nacionals o estrangeres acreditades per a la docència (segons les respectives lleis dels seus països).
2.3.2 També seran objecte de valoració els cursos de perfeccionament adreçats a DUI/ATS organitzats pels col-legis i/o associacions professionals, sempre que estiguin finançats, autoritzats i/o acreditats pel Ministeri d'Educació i Ciència, departaments corresponents de les comunitats autònomes, universitats, escoles universitàries d'infermeria, entitats gestores d'institucions sanitàries de la Seguretat Social i organismes autònoms docents dependents del Departament de Salut.
2.3.3 Cursos d'administració i gestió adreçats específicament a àrees sanitàries, organitzats i/o autoritzats per algun dels organismes que s'esmenten en els apartats 2.3.1 i 2.3.2:
2.3.4 Cursos a distància.
Amb caràcter general, tots els cursos a distància s'hauran d'ajustar al que estableixen els apartats 2.3.1, 2.3.2 o 2.3.3 d'aquest barem, i la seva valoració serà la següent:
Els cursos a distància que requereixin superar una prova presencial final seran valorats amb 0,005 punts per cada hora, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.
Els cursos a distància que no s'ajustin al que preveu el paràgraf anterior seran valorats amb 0,25 punts per cada curs d'una durada no inferior a 100 hores.

3 Experiència professional (fins a un màxim de 25,50 punts)
Serveis prestats com a DUI/ATS.
Als efectes d'aquest barem els serveis prestats en un mateix període de temps només podrà ser valorat una vegada.
a) A institucions sanitàries de la Seguretat Social.
Per cada mes: 0,10 punts.
Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència el paràgraf anterior no siguin d'institucions hospitalàries.
Per cada mes: 0,10 punts.
b) A institucions sanitàries dependents d'administracions públiques que no siguin les de la Seguretat Social (fins a un màxim de 8,00 punts).
Per cada mes: 0,03 punts.
Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència el paràgraf anterior no siguin d'institucions hospitalàries.
Per cada mes: 0,03 punts.
c) A institucions sanitàries que formen part del sistema sanitari públic a Catalunya segons la seva vinculació amb el Servei Català de la Salut, condicionant la seva valoració a la data inicial de vinculació de la institució amb el Servei Català de la Salut (fins a un màxim de 8,00 punts).
Per cada mes: 0,03 punts.
Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència el paràgraf anterior no siguin d'institucions hospitalàries.
Per cada mes: 0,03 punts.

4 Altres activitats (fins a un màxim de 10 punts)
4.1 Treballs científics publicats, llibres, beques i/o aportacions a reunions científiques sempre que estiguin relacionats amb les tasques pròpies de la categoria DUI/ATS, valorats lliurement pel tribunal fins a un màxim de 5,00 punts.
4.2 Activitat de caràcter docent en cursos sanitaris de pregrau i postgrau autoritzats o organitzats per escoles universitàries d'infermeria, valorada lliurement pel tribunal. També serà objecte de valoració l'activitat de caràcter docent en cursos sanitaris de postgrau organitzats i/o autoritzats pel Departament de Salut, entitats gestores d'institucions sanitàries de la Seguretat Social i organismes autònoms docents dependents del Departament de Salut, fins a un màxim de 5,00 punts.
4.3 Activitat de caràcter docent en les pràctiques de formació DUI/ATS en els centres assistencials. La certificació ha de ser efectuada per les escoles universitàries d'infermeria, fins a un màxim de 2,50 punts.
Per cada any acadèmic: 0,50 punts.
Als efectes d'aquest barem 1 any acadèmic equival a 5 mesos o 450 hores. En el supòsit que siguin menys mesos o bé menys hores es farà la part proporcional.

5 Coneixements de llengua catalana
Certificat superior al de suficiència de català (certificat C) de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Presidència, o equivalent: 2,00 punts.

TEMARI

Organització a l’APS


Tema 1: Pla de salut de Catalunya.
Tema 2: Orientació comunitària a l’atenció primària de salut. La participació de la comunitat. Aportació específica d’infermeria.
Tema 3: Els programes de salut en l’àmbit de l’Atenció Primària. Metodologia d’elaboració. Priorització de les tasques en atenció primària de salut. Necessitats de salut. Demandes i ofertes de serveis. Protocol-lització en Atenció Primària.
Tema 4: Política de qualitat a l’atenció primària de salut. Concepte i metodologia. Conceptes d’equitat, eficiència i efectivitat.
Tema 5: Centre i equip d’atenció primària: definicions, activitats i organització. El treball interdisciplinari: organització i objectius. Coordinació entre els diferents nivells assistencials. Docència en Atenció Primària.

Temes generals

Tema 6: Estadística descriptiva i inferencial. Aplicacions sanitàries.
Tema 7: Epidemiologia i atenció primària de salut. Tipus d’estudis. Indicadors. Mesures en epidemiologia.
Tema 8: Recerca a l’atenció primària de salut. Metodologia per al disseny i l’elaboració d’un treball científic. Estudis observacionals i experimentals.
Tema 9: Educació sanitària. Elements generals de l’educació sanitària a l’atenció primària de salut. Disseny de programes d’educació sanitària.
Tema 10: Principis de dietètica aplicada. Necessitats nutricionals. Composició i conservació dels aliments.
Tema 11: Entrevista clínica.
Tema 12: Sistemes de registre a l’atenció primària de salut. Història Clínica d’Atenció Primària. Full de valoració d’infermeria. Full de planificació de cures.
Tema 13: Higiene laboral. Riscos professionals. Malalties professionals.
Tema 14: Immunitzacions sistemàtiques i no sistemàtiques: calendari vacunal. Composició, administració i conservació de les vacunes.
Tema 15: Cribratges i exàmens de salut. Validesa interna de les proves diagnòstiques. Sensibilitat. Especificitat. Valor predictiu.
Tema 16: Promoció de la salut i prevenció de la malaltia en Atenció Primària: prevenció primària, secundària i terciària. Criteris de priorització dels programes i activitats.
Tema 17: Factors de risc en les diferents etapes vitals. Riscos medioambientals i laborals. Intervencions sobre els factors de risc. Estratègies.

Metodologia de l’atenció d’infermeria

Tema 18: Models conceptuals d’infermeria.
Tema 19: Procés d’atenció d’infermeria. Concepte i metodologia.
Tema 20: Diagnòstics infermers (NANDA). Conceptes, classificació i descripció. Plans de cures estandarditzats.

Atenció d’infermeria al nen i a l’adolescent

Tema 21: Programa d’atenció al nen i a l’adolescent sa: organització i activitats.
Tema 22: Atenció d’infermeria en atenció primària de salut al nen i a l’adolescent en les principals malalties que els afecten. Plans de cures estandarditzades.
Tema 23: Característiques de les etapes evolutives en la infància i l’adolescència. Desenvolupament físic, psíquic i social.
Tema 24: Alimentació i nutrició a la infància i a l’adolescència: alletament matern i lactància artificial. Diversificació de l’alimentació i adquisició de l’hàbit. Alimentació equilibrada des de la primera infància fins a l’adolescència.
Tema 25: Risc de lesions a la infància i a l’adolescència. Principals mesures preventives que cal aplicar a cada edat. Promoció de la salut. Adquisició d’hàbits saludables a cada edat.
Tema 26: La càries dental. Grups de risc. Prevenció i educació sanitària. Utilització del fluor.
Tema 27: Salut escolar. Aspectes preventius i educació sanitària a l’escola.

Atenció d’infermeria a l’adult

Tema 28: Aspectes generals de les malalties de transmissió sexual.
Tema 29: Salut mental en atenció primària de salut.
Tema 30: Atenció a les drogodependències a l’atenció primària de salut.
Tema 31: Tabaquisme a l’atenció primària de salut.
Tema 32: Consum excessiu d’alcohol.
Tema 33: VIH (sida). Consell assistit. Valoració de necessitats, educació sanitària i seguiment.
Tema 34: Obesitat. Valoració de necessitats, educació sanitària i seguiment.
Tema 35: La hipertensió arterial (HTA). Valoració de necessitats, educació sanitària i seguiment.
Tema 36: Malaltia pulmonar obstructiva crònica. Valoració de necessitats, educació sanitària i seguiment.
Tema 37: Diabetis mellitus. Valoració de necessitats, educació sanitària i seguiment.
Tema 38: Urgències, emergències i situacions crítiques en atenció primària.

Atenció d’infermeria a la gent gran

Tema 39: Característiques del procés d’envelliment: físiques, psíquiques i socials.
Tema 40: Seguiment, actuació en les alteracions que es produeixen en el procés d’envelliment (Alzheimer i demències).

Atenció domiciliària d’infermeria

Tema 41: Principals patologies cròniques. Valoració específica en el domicili: malalt, cuidadors i entorn físic; riscos de la llar.
Tema 42: Malalt terminal. Cures pal-liatives i procés de dol.