Pide Información SIN COMPROMISO

Auxiliars de Biblioteques i Arxius Ajuntaments de Catalunya / Auxiliares de Bibliotecas y Archivos de Ayuntamientos de Cataluña

Auxiliars de Biblioteques i Arxius Ajuntaments de Catalunya / Auxiliares de Bibliotecas y Archivos de Ayuntamientos de Cataluña
Consultar Precio
EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA REQUISITS EXIGITS Els/les aspirants han de reunir, en la data de finalització del termini de presentació... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el Auxiliars de Biblioteques i Arxius Ajuntaments de Catalunya / Auxiliares de Bibliotecas y Archivos de Ayuntamientos de Cataluña. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición

EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA

REQUISITS EXIGITS


Els/les aspirants han de reunir, en la data de finalització del termini de presentació de sol-licituds, els requisits següents:
1. Haver complert divuit anys i no excedir de l’edat de jubilació forçosa.
2. Estar en possessió del títol de Batxillerat, Formació Professional de segon grau o equivalent.
Els/les aspirants d’Estats membres de la Unió Europea hauran d’estar en possessió de la titulació equivalent reconeguda a Espanya de conformitat amb el que s’estableix a la normativa vigent en la matèria.
3. Els/les nacionals d’altres Estats membres de la Unió Europea hauran d’acreditar la seva nacionalitat, d’acord amb allò que estableix l’article 4 del Decret 389/1996, de 2 de desembre.
Tota la documentació que es presenti escrita en alguna llengua diferents de les oficials a alguna comunitat de l’Estat espanyol, haurà d’anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.
4. Els/les nacionals d’altres Estats membres de la Unió Europea hauran de demostrar coneixements suficients de castellà i català, per a la qual cosa es pot exigir la superació de proves amb aquesta finalitat.
5. Complir les condicions específiques per exercir les funcions pròpies de la plaça, sense patir cap malaltia o discapacitació que impedeixi el seu exercici.

PROCÉS SELECTIU

El sistema selectiu serà el de concurs-oposició

FASE d’oposició
Constarà de quatre proves de caràcter obligatori i eliminatori: prova psicotècnica, prova teòrica, prova de coneixements de català i prova pràctica.

PROVA PSICOTÈCNICA. Consistirà en la realització d’un exercici per avaluar els trets de personalitat laboral. La puntuació serà de 0 a 10 punts i la puntuació mínima per superar-la serà de 4,5 punts.

PROVA TEÒRICA. Inclourà dos exercicis:

Primer exercici. Consistirà en respondre per escrit un qüestionari sobre el contingut del temari general que s’adjunta com annex a les bases. Aquest exercici suposarà el 25% de la puntuació global de la prova.
Segon exercici. Consistirà en respondre per escrit a les qüestions plantejades sobre el temari específic que s’adjunta com annex a les bases de la convocatòria. El tribunal decidirà les característiques de la prova, que podrà incloure preguntes o temes de resposta obligatòria o d’elecció alternativa. Aquest exercici suposarà el 75% de la puntuació global de la prova.
Cada exercici es valorarà separadament tenint en compte els resultats obtinguts per tots els/les aspirants presentats, de manera que les dades seran processades estadísticament. El Tribunal determinarà el mínim de puntuació en la valoració de cadascun dels exercicis per superar el conjunt de la prova.
La puntuació de la prova, resultat de la valoració dels dos exercicis, serà de 0 a 10 punts i la puntuació mínima per superar-la serà de 5 punts.

PROVA DE CONEIXEMENTS DE CATALÀ.

Consistirà en la realització d’un exercici de coneixements de llengua catalana. Per superar la prova els aspirants hauran de demostrar un nivell de coneixements similar al que caldria per a l’obtenció del certificat de suficiència de català (nivell B), atorgat per la Junta Permanent de Català.
Restaran exempts de realitzar la prova els aspirants que acreditin estar en possessió del certificat esmentat al paràgraf anterior o titulació equivalent o superior.
La validació d’equivalències entre el nivell exigit i els títols d’ensenyaments reglats no universitaris obtinguts a partir del mes de gener de 1992, segons especifica el decret 161/2002 d’11 de juny sobre l’acreditació del coneixement del català, requereixen una certificació del centre educatiu corresponent.
La documentació acreditativa que dóna dret a l’exempció de realitzar la prova haurà de presentar-se amb la resta de documentació que ha d’acompanyar a la instància per participar en el procés o, en tot cas, abans de l’inici de la prova de coneixements de català.
També restaran exempts de realitzar la prova les persones que hagin superat una prova de nivell equivalent o superior en algun procés selectiu del Consorci de Biblioteques de Barcelona.
Els/les aspirants seran qualificats com a APTES o NO APTES, quedant aquests últims eliminats del procés selectiu.

PROVA PRÀCTICA

Consistirà en la realització d’una prova professional per valorar les competències professionals dels/de les aspirants.
Aquesta prova podrà incloure exercicis escrits, entrevistes o qualsevol altre exercici que el tribunal consideri adient per avaluar el perfil de competències professionals dels aspirants.
La prova serà qualificada fins a un màxim de 10 punts, i seran eliminats els/les aspirants que no aconsegueixin un mínim de 5 punts.
El resultat final de la fase d’oposició serà la suma de les puntuacions de totes les proves que la composen.

FASE DE CONCURS

Participaran en la fase de concurs aquells/es aspirants de cada branca que hagin superat la puntuació mínima exigida per a cada prova de la fase d’oposició.
Consistirà en la valoració dels mèrits al-legats i acreditats documentalment pels candidats o candidates dins del període de presentació d’instàncies. En cap cas no podrà tenir caràcter eliminatori, i puntuarà fins a un màxim de 12 punts, segons els criteris següents.

TEMARI GENERAL:

TEMA 1.La Constitució Espanyola de 1978. Principis generals. Drets i deures fonamentals dels espanyols.
TEMA 2.El poder legislatiu. El poder executiu. El poder judicial.
TEMA 3.L’estatut d’autonomia de Catalunya. La generalitat de Catalunya.
TEMA 4.Organització territorial de l’estat. Les comunitats autònomes i els seus estatuts.
TEMA 5.La província. Organització provincial. Competències.
TEMA 6.El municipi. Organització municipal. Competències municipals.
TEMA 7.Drets i deures dels funcionaris públics locals.
TEMA 8.La funció pública local.
TEMA 9.L’acte administratiu. Elements. La motivació i la forma. El silenci administratiu i els actes presumptes. Eficàcia de l’acte administratiu. La notificació i la publicació. Invalidesa dels actes.
TEMA 10.El procediment administratiu. El procediment administratiu derivat de l’organització pròpia de la Generalitat de Catalunya. Fases del procediment administratiu. Els terminis administratius.

TEMARI ESPECÍFIC:

TEMA 1.Concepte i missió dels serveis bibliotecaris. Classes de biblioteques.
TEMA 2.Les biblioteques públiques.
TEMA 3.Les biblioteques universitàries.
TEMA 4.Les biblioteques escolars.
TEMA 5.Les biblioteques municipals.
TEMA 6.Els documents i les seves classes.
TEMA 7.L’adquisició i registre de fons bibliogràfics. Control de publicacions periòdiques.
TEMA 8.La descripció bibliogràfica: ISBD, ISSN. El format MARC.
TEMA 9.Els catàlegs. Concepte, classes i finalitat. Els catàlegs automatitzats.
TEMA 10.Sistemes de classificació bibliogràfica. La CDU. Ordenació de fons.
TEMA 11.Conservació i restauració de fons bibliogràfics. Tècniques de reproducció de documents.
TEMA 12.El thesaurus.
TEMA 13.Automatització dels serveis bibliotecaris. Les tecnologies de la informació a les biblioteques.
TEMA 14.Aplicacions d’Internet a les biblioteques.
TEMA 15.Servei als usuaris: Sala de lectura, préstec domiciliari i préstec interbibliotecari.
TEMA 16.Serveis als lectors: Orientació i atenció al públic. Difusió de la informació: Butlletins d’adquisicions i sumaris.
TEMA 17.Secció de referència: Enciclopèdies, diccionaris, directoris, catàlegs, bibliografies.
TEMA 18.Serveis de lectura per a sectors específics de la població (minories, malalts, discapacitats…)
TEMA 19.Animació a la lectura.
TEMA 20.El llibre i les biblioteques fins a la invenció de la impremta.
TEMA 21.Invenció i difusió de la impremta. Els incunables. El llibre i les biblioteques durant els sigles XVI i XVII.
TEMA 22.El llibre i les biblioteques durant els segles XVIII, XIX i X