Pide Información SIN COMPROMISO

Postgrado en Periodismo Deportivo

Postgrado en Periodismo Deportivo
Postgrado en Periodismo Deportivo Objetivos El Postgrau en Periodisme Esportiu de la Universitat Internacional de Catalunya és l’únic postgrau especialitzat... Seguir leyendo

500€ POR TU OPINIÓN

Danos tu opinión detallada sobre el Postgrado Presencial Postgrado en Periodismo Deportivo y comparte en facebook o twitter esta página y automáticamente pasarás a formar parte de los candidatos a llevarse los 500€ de la beca TopFormacion. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Para optar a la beca deberás acreditar que eres un ex-alumno de este programa.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción del Postgrado

Postgrado en Periodismo Deportivo

Objetivos

El Postgrau en Periodisme Esportiu de la Universitat Internacional de Catalunya és l’únic postgrau especialitzat en comunicació esportiva al nostre país. Amb la col-laboració dels professionals més destacats dels àmbits acadèmic i professional, aquest programa està dirigit a totes aquelles persones que es volen dedicar a informar sobre un sector cada vegada més omnipresent a l’agenda informativa de la nostra societat. El curs proposa anar més enllà de la simple gestió informativa de la notícia esportiva en els mitjans escrits i audiovisuals i intenta dotar aquesta especialització del rigor que necessita.

El Postgrau en Periodisme Esportiu s’ha fixat els objectius següents:

i) Fer plenament competent l’alumne en la praxi periodística i la gestió informativa a la premsa esportiva convencional (diaris), digital (portals, weblogs) i als mitjans audiovisuals, tant a la ràdio com a la televisió.
ii) Dotar els alumnes dels coneixements necessaris per treballar en el camp de la comunicació institucional esportiva, un camp que com més va més sortides té als gabinets de premsa, en les relacions públiques i en el protocol de les grans institucions esportives.
iii) Aportar a aquesta especialització un rigor sovint absent i una perspectiva interdisciplinària que implica la incorporació d’elements jurídics -el marc legal de la competició esportiva, drets de retransmissió i de la imatge, les federacions i les organitzacions internacionals, la llei Bosman, etc.- i elements econòmics -per entendre millor fenòmens com el marxandatge, el màrqueting esportiu, els representants de jugadors o les societats anònimes esportives.
iv) Oferir als alumnes coneixements procedents del camp de la medicina, com la psicologia esportiva, la fisioteràpia, l’anatomia o el dopatge, tots clau per fer la seva feina de manera satisfactòria.

En definitiva, amb aquest caràcter transversal, el Postgrau en Periodisme Esportiu vol oferir un conjunt d’eines operatives tant en el camp de la teoria com en el de la pràctica per poder fer un periodisme esportiu amb rutines professionals diferenciades, un llenguatge menys estereotipat i una feina més rigorosa des del punt de vista de la formació del professional de la informació esportiva.

Temario del curso

Primer trimestre (d’octubre a desembre)
La Història del Periodisme Esportiu
Periodisme Esportiu de Premsa Escrita
Esports i la Xarxa Digital
English for Sports Journalists 1 (press)

Segon trimestre (de gener a març)
Periodisme Esportiu Radiofònic
El Negoci de l’Esport
L’Esportista i la Medicina Esportiva
L’Ètica i l’Esport

Tercer trimestre (d’abril a juny)
Periodisme Esportiu Televisiu
Marc Legal i Política Esportiva
Comunicació Institucional Esportiva
English for Sports Journalists 2 (radio, TV)
Pràctiques (opcional)

Les assignatures s’imparteixen indistintament en castellà, català i anglès

Titulación oficial

Diploma de Postgrau en Periodisme Esportiu expedit per la Universitat Internacional de Catalunya

Nota importante

Centre responsable
Departament de Ciències de la Comunicació - Facultat d’Humanitats

Preu
2.500 € (10% de descompte per als membres de l’Associació d’Antics Alumnes i Amics)

Fecha 4a edició (curs 2008-2009)

Durada 1 curs / 20 crèdits

Calendari D’octubre del 2008 a juny del 2009

Horari Cada divendres de 16 h a 21 h.

Campus Barcelona. Excepcionalment al campus de Sant Cugat (Hospital General de Catalunya)

Requisitos

Persones amb titulació universitària que tinguin intenció d’introduir-se en l’àmbit del periodisme esportiu i especialitzar-s’hi. Està indicat sobretot per a persones titulades en les àrees de periodisme, ciències de la comunicació, administració d’empreses, màrqueting i ciències de l’esport, però hi poden accedir persones titulades d’altres àrees amb una entrevista prèvia amb el director del programa.