Pide Información SIN COMPROMISO

Tècnic Especialista en Laboratori ICS - Anàlisis Clínics / Técnico Especialista en Laboratorio ICS - Análisis Clínicos

Tècnic Especialista en Laboratori ICS - Anàlisis Clínics / Técnico Especialista en Laboratorio ICS - Análisis Clínicos
Consultar Precio
EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA REQUISITOS GENERALES a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d'un altre estat membre de la Unió Europea... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el Tècnic Especialista en Laboratori ICS - Anàlisis Clínics / Técnico Especialista en Laboratorio ICS - Análisis Clínicos. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición

EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA

REQUISITOS GENERALES


a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d'un altre estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu o ostentar el dret a la lliure circulació de treballadors conforme al Tractat de la Unió Europea o a altres tractats ratificats per Espanya o tenir reconegut aquest dret per norma legal.
També podran ser admesos, qualsevulla que sigui la seva nacionalitat, el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels espanyols com dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de 21 anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors, d'acord amb l'establert als articles 2 i 3 del Reial decret 178/2003, de 14 de febrer, sobre l'entrada i permanència a Espanya de nacionals d'estats membres de la Unió Europea i d'altres estats part a l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu.
En qualsevol cas, les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola o la d'un altre estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu ni ostentin el dret a la lliure circulació de treballadors conforme al Tractat de la Unió Europea o a altres tractats ratificats per Espanya o tinguin reconegut aquest dret per norma legal, han de presentar la corresponent documentació expedida per les autoritats competents que acrediti:
La seva nacionalitat.
El vincle de parentiu amb el nacional d'un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
Pel que fa als descendents més grans de 21 anys, el fet de viure a càrrec del nacional d'un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
Declaració jurada o promesa feta pel nacional de l'estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, en la qual manifesti fefaentment que no està separat de dret del seu cònjuge.
b) Haver complert 18 anys d'edat i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.
c) Estar en possessió del títol acadèmic de formació professional de segon grau, branca sanitària, tècnic de laboratori, o bé el d'ATS/DUI especialista en anàlisis clíniques. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.
d) Aptitud psicofísica per a l'exercici professional de la categoria objecte d'aquesta convocatòria, acreditada per un reconeixement mèdic fet al centre que l'Institut Català de la Salut determini. Aquest requisit es formalitzarà una vegada adjudicada la plaça, de manera que la presa de possessió restarà condicionada a la superació d'aquest requisit.
e) No haver estat separat a causa d'expedient disciplinari del servei de cap de les administracions públiques, ni estar inhabilitat per al desenvolupament de funcions públiques.
Si es tracta de persones amb nacionalitat d'algun de la resta d'estats membres de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, aquests hauran d'acreditar mitjançant declaració jurada o promesa que no es troben sotmesos a cap sanció disciplinària o condemna penal que impedeixi, en el seu estat, l'accés a la funció pública.
f) Haver satisfet la taxa d'inscripció

FASE OPOSICIÓ

Primer exercici.
Consta de dues proves de caràcter obligatori i eliminatori. Les persones aspirants que facin la primera prova i no facin la segona seran declarades no presentades en el primer exercici. Així mateix, no podran presentar-se a la segona prova les persones que no hagin fet la primera.
El tribunal establirà amb caràcter previ el criteri a seguir per determinar la puntuació que s'haurà de superar per aprovar cadascuna de les dues proves de què consta el primer exercici. En cas que el tribunal estableixi una puntuació mínima de superació de les proves, aquesta serà de 5 punts sobre 10. Les persones que no superin l'esmentada puntuació restaran excloses de la convocatòria.
El tribunal avaluarà la segona prova del primer exercici solament en el cas d'aquelles persones aspirants que hagin superat la primera prova del primer exercici i el segon exercici de l'oposició.

Primera prova:Consistirà en la resolució d'un qüestionari tipus test relatiu al contingut del temari, en un període de temps no superior a 120 minuts, que el tribunal fixarà prèviament.

Segona prova:Consistirà en la realització d'un o més supòsits pràctics relatius al contingut del temari en un període de temps que el tribunal fixarà prèviament, no superior a 120 minuts.

Segon exercici. Consta de dues proves.

Primera prova: És la prova de coneixements de llengua catalana.
Consta de dues parts obligatòries:
-Primera: s'avaluarà el domini de l'expressió escrita mitjançant la redacció d'un text d'un mínim de 80 paraules i d'un màxim de 100 paraules relacionat amb les funcions de les places objecte de convocatòria, i la resposta a un qüestionari sobre aspectes lingüístics.
-Segona: s'avaluarà la capacitat d'expressió oral mitjançant la lectura d'un text en veu alta i una conversa sobre temes generals.
Aquesta prova tindrà una durada, com a màxim, de 75 minuts per a la primera part i de 20 minuts per a la segona.
La valoració d'aquesta prova serà d'apte o no apte, i el tribunal fixarà prèviament la puntuació mínima necessària per superar la prova.
Resten exemptes de fer aquesta prova les persones que hagin acreditat documentalment, en el termini previst a la base 3.9.2.c) d'aquesta convocatòria, estar en possessió d'algun dels certificats o situacions previstes a l'esmentada base.

Segona prova (exclusivament per als aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola):És la prova de coneixements de llengua castellana.
De conformitat amb el que estableix l'article 6 del Decret 389/1996, de 2 de desembre, pel qual es regula l'accés dels ciutadans dels estats membres de la Unió Europea a la funció pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, les persones aspirants admeses en el procés selectiu que tinguin una nacionalitat d'un estat on la llengua oficial no sigui l'espanyol han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana, tant en l'expressió oral com en l'escrita.
Per tal d'acreditar el coneixement de llengua castellana, aquests aspirants hauran de fer una prova, que serà avaluada pel tribunal. La prova consistirà en una redacció de 200 paraules, com a mínim, i a mantenir una conversa amb els assessors especialistes designats pel tribunal.
El temps per fer aquesta prova no pot ser superior a 45 minuts per a la primera part i 15 minuts per a la segona. La valoració d'aquesta prova serà d'apte o no apte, i el tribunal ha de fixar prèviament la puntuació mínima necessària per superar-la.
Exempció de la prova de coneixements de llengua castellana.
Resten exemptes de fer aquesta prova les persones que hagin acreditat documentalment, i en el termini de presentació de sol-licituds previst a la base 3.6 d'aquesta convocatòria, estar en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat espanyol; del diploma superior d'espanyol com a llengua estrangera que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o una certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves adreçades a l'obtenció d'aquest, o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.
El lloc, la data i l'hora de realització de l'exercici seran publicats juntament amb la diligència que aprovi la llista amb els resultats corresponents a la primera prova del primer exercici.

Tercer exercici. de caràcter voluntari i no eliminatori.

Consistirà en una entrevista personal que versarà sobre la trajectòria professional de les persones aspirants en relació amb el contingut funcional de les places objecte de convocatòria. A aquest efecte, el tribunal, juntament amb la llista definitiva de persones aspirants que hagin superat els dos primers exercicis, i per tant l'oposició, publicarà mitjançant una diligència el lloc, el dia i l'hora a partir dels quals s'iniciaran les entrevistes personals, així com el criteri que seguirà per tal de fer efectives les dites entrevistes. En qualsevol cas, les successives relacions de persones a entrevistar seran publicades amb una antelació mínima de 48 hores a la realització efectiva de l'entrevista, en el tauler d'avisos del Centre Corporatiu de l'ICS i de les seves institucions hospitalàries.

FASE CONCURS

El concurs no tindrà caràcter eliminatori i consistirà en la valoració dels mèrits aportats per les persones que hagin superat l'oposició.
El valor obtingut d'aquesta manera serà la puntuació del concurs.
En cap cas la puntuació obtinguda en el concurs de mèrits podrà ser aplicada per superar l'oposició.

Barem de mèrits

1.Formació acadèmica adreçada a tècnics especialistes de formació professional de segon grau, branca sanitària, especialitat de laboratori (fins a un màxim de 7,50 punts).

a) Obtenció d'excel-lent en l'àrea tecnològica o pràctica: 7,50 punts.
b) Obtenció de notable en les mateixes àrees: 6,00 punts.
Per poder valorar aquest apartat cal aportar una certificació de l'institut o centre que acrediti la nota mitjana final expressada de manera qualitativa (excel-lent o notable) en aquestes àrees.

2.Cursos de perfeccionament professional (fins a un màxim de 12,5 punts). Amb caràcter general, el contingut dels cursos de perfeccionament han d'estar adreçats a tècnics especialistes en laboratori i ha de tenir relació directa amb el contingut funcional del tipus de places per les quals es concursa (hospitalària).
Per cada hora dels cursos dels apartats 2.1 i 2.2: 0,02 punts, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.

2.1 Cursos de perfeccionament autoritzats i/o organitzats pel Ministeri d'Educació i Ciència, pel departament corresponent de les comunitats autònomes, per universitats, escoles professionals, entitats gestores d'institucions sanitàries de la Seguretat Social, organismes autònoms docents dependents del Departament de Salut, entitats nacionals o estrangeres acreditades per a la docència (segons les lleis dels seus països).
2.2 També es valoraran els cursos de perfeccionament organitzats per les escoles professionals i/o les associacions professionals, sempre que estiguin finançats, autoritzats i/o acreditats pel Ministeri d'Educació i Ciència, pel departament corresponent de les comunitats autònomes, per universitats, entitats gestores d'institucions sanitàries de la Seguretat Social o organismes autònoms docents dependents del Departament de Salut.
2.3 Cursos a distància.
Amb caràcter general, tots els cursos a distància s'hauran d'ajustar al que estableixen els apartats 2.1 o 2.2 d'aquest barem, i la seva valoració serà la següent:
Els cursos a distància que requereixen presentar-se i superar una prova presencial final es valoraran amb una puntuació de 0,01 punts per cada hora, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.
Els cursos a distància que no s'ajustin al que preveu el paràgraf anterior es valoraran amb una puntuació de 0,50 punts per cada curs d'una durada no inferior a 100 hores.

3.Experiència professional (fins a un màxim de 22,50 punts).

3.1 Serveis prestats com a tècnic/a especialista en laboratori. Als efectes d'aquest barem, els serveis prestats en un mateix període de temps només es podran valorar una vegada.
a) En institucions sanitàries de la Seguretat Social.
Per cada mes de treball: 0,10 punts.
Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència el paràgraf anterior siguin en institucions hospitalàries.
Per cada mes de treball: 0,10 punts.
b) En institucions sanitàries dependents d'administracions públiques que no siguin les de la Seguretat Social (fins a un màxim de 8,00 punts).
Per cada mes de treball: 0,03 punts.
Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència el paràgraf anterior siguin d'institucions hospitalàries.
Per cada mes de treball: 0,03 punts.
c) En institucions sanitàries que formen part del sistema sanitari públic de Catalunya segons la seva vinculació amb el Servei Català de la Salut, condicionant la valoració a la data inicial de vinculació de la institució amb el Servei Català de la Salut (fins a un màxim de 8,00 punts).
Per cada mes de treball: 0,03 punts.
Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència el paràgraf anterior siguin en institucions hospitalàries.
Per cada mes de treball: 0,03 punts.

4.Altres activitats relacionades amb les tasques pròpies de tècnic/a especialista en laboratori (fins a un màxim de 7,5 punts).

4.1 Treballs científics publicats, beques, participació en congressos i/o taules rodones, aportacions a reunions científiques, valorats lliurement pel tribunal, fins a un màxim de 2,50 punts.
4.2 Activitat de caràcter docent en cursos sanitaris autoritzats i/o organitzats per escoles professionals, pel Departament de Salut, per entitats gestores d'institucions sanitàries de la Seguretat Social i per organismes autònoms docents dependents del Departament de Salut, valorada lliurement pel tribunal, fins a un màxim de 2,50 punts.
4.3 Activitat de caràcter docent en les pràctiques de formació dels tècnics especialistes en els centres assistencials. La certificació l'han de fer les escoles professionals, fins a un màxim de 2,50 punts.
Per cada mes: 0,10 punts.

5.Coneixements de llengua catalana.
Certificat superior al de coneixements de nivell intermedi de català (certificat B) de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Presidència, o equivalent: 2,00 punts.

TEMARI

Tema 1
:El Departament de Salut. El Servei Català de la Salut. L'Institut Català de la Salut. Estructura directiva de les institucions hospitalàries.

Tema 2:Estatut de personal sanitari no facultatiu.

Tema 3:El Pla de salut de Catalunya.

Tema 4:Diàlisi. Osmosi i difusió.

Tema 5:Cromatografia. Tipus de cromatografia. Aplicacions.

Tema 6:Electroforesi. Fonament. Concepte d'intensitat. Voltatge i resistència.

Tema 7:Absorbància i transmitància. Llei de Beer. Ús de blancs, patrons i coure de calibratge. Cubetes: característiques i maneig.

Tema 8:Dilucions: molaritat, molalitat, normalitat.

Tema 9:Automatització de laboratori clínic. Analitzadors automàtics.

Tema 10:Compte en càmera. Tipus de càmera i de pipetes que s'han d'utilitzar. Cura i neteja.

Tema 11:Compte electrònic d'hematies i de leucòcits. Funcionament. Maneig i curs dels autoanalitzadors en hematologia.

Tema 12:Compte de plaquetes. Mètode en càmera i electrònic.

Tema 13:Velocitat de sedimentació.

Tema 14:Preparació d'extensions. Tincions policromes (Wright, etc.). Tinció i compte de leucòcits.

Tema 15:Mostres de sang per a proves de coagulació. Anticoagulants.

Tema 16:Mostres de sang per a proves de bancs de sang. Proves en porta: ABO i Rh.

Tema 17:Prova de Coombs directa i indirecta.

Tema 18:Identificació d'anticossos irregulars.

Tema 19:Tincions bacterianes. Mecanismes d'acció dels colorants. Mètode de Gram. Coloracions simples.

Tema 20:Tipificació bioquímica. Estudi de les activitats biològiques dels bacteris. Requeriments nutritius, hidrats de carboni.

Tema 21:Medis de cultiu dels bacteris. Preparació de medis de cultiu: líquids i sòlids.

Tema 22:Aïllament i cultiu de bacteris anaerobis i aerobis. Antibiograma. Preparació i realització. Lectura. Diagnòstic dels virus en el laboratori.

Tema 23:Higiene laboral i risc professional.