Pide Información SIN COMPROMISO

Tècnic Especialista en Radiodiagnòstic ICS / Técnico Especialista en Radiodiagnóstico ICS

Tècnic Especialista en Radiodiagnòstic ICS / Técnico Especialista en Radiodiagnóstico ICS
Consultar Precio
EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA Requisits generals de participació a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d'un altre estat membre... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el Tècnic Especialista en Radiodiagnòstic ICS / Técnico Especialista en Radiodiagnóstico ICS. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición

EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA

Requisits generals de participació


a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d'un altre estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, o ostentar el dret a la lliure circulació de treballadors conforme al Tractat de la Unió Europea o a altres tractats ratificats per Espanya, o tenir reconegut aquest dret per norma legal.
També podran ser admesos, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels espanyols com dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de 21 anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors, d'acord amb el que estableixen els articles 2 i 3 del Reial decret 178/2003, de 14 de febrer, sobre l'entrada i permanència a Espanya de nacionals d'estats membres de la Unió Europea i d'altres estats part a l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu.
En qualsevol cas, les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola o la d'un altre estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, ni ostentin el dret a la lliure circulació de treballadors conforme al Tractat de la Unió Europea o a altres tractats ratificats per Espanya, o tinguin reconegut aquest dret per norma legal, han de presentar la corresponent documentació expedida per les autoritats competents que acrediti:
La seva nacionalitat.
El vincle de parentiu amb el nacional d'un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
Pel que fa als descendents més grans de 21 anys, el fet de viure a càrrec del nacional d'un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
Declaració jurada o promesa feta pel nacional de l'estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, o dels estats als quals, en virtut del Tractat de la Unió Europea, d'altres tractats ratificats per Espanya o de norma legal, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, en la qual manifesti fefaentment que no està separat de dret del seu cònjuge.
b) Haver complert 18 anys d'edat i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.
c) Estar en possessió del títol de formació professional de tècnic superior en imatge per al diagnòstic o del títol de formació professional de segon grau, branca sanitària, especialitat en radiodiagnòstic. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació i Ciència.
d) Aptitud psicofísica per a l'exercici professional de la categoria de tècnic especialista en radiodiagnòstic, acreditada per un certificat mèdic oficial acreditatiu de no patir cap malaltia ni defecte físic o psíquic que impossibiliti el desenvolupament de les tasques pròpies de les places a cobrir, expedit dins els tres mesos anteriors a la seva presentació.
Aquest requisit s'acreditarà mitjançant la presentació de l'esmentat certificat mèdic en el termini dels deu dies posteriors a l'acte d'elecció de plaça, coincidint amb el termini d'acreditació de documents originals. La no presentació del certificat mèdic comportarà la pèrdua dels drets derivats d'aquesta convocatòria.
e) Taxa d'inscripció.
f) Haver satisfet la taxa d'inscripció. Les persones aspirants que participin en la convocatòria hauran d'abonar el que preveu la normativa vigent en matèria de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya.

Concurs oposició

El procés de selecció consistirà, en primer lloc, en la resolució dels exercicis de l'oposició a fi i efecte de determinar els coneixements de les persones aspirants.
Posteriorment, i només per a aquelles persones que hagin superat l'oposició, es valoraran els mèrits acreditats pel sistema de concurs previst.
La qualificació final d'aquesta fase serà determinada per la suma de la puntuació obtinguda a l'oposició i al concurs.

Oposició

L'oposició consta dels tres exercicis de caràcter obligatori i eliminatori. Si escau, el tribunal podrà determinar la realització d'un quart exercici, de caràcter voluntari i no eliminatori.
El tribunal podrà determinar que la realització del primer i del tercer exercici es realitzi el mateix dia. En aquest cas el tribunal avaluarà el tercer exercici solament a aquelles persones que hagin superat el primer i el segon exercici.

Primer exercici.Consistirà en la resolució d'un qüestionari tipus test relatiu al contingut del temari. El tribunal fixarà prèviament el temps màxim de realització de l'exercici, que no podrà ser superior a 120 minuts.
El tribunal establirà amb caràcter previ el criteri a seguir per determinar la puntuació que s'haurà de superar per aprovar l'exercici. En cas que el tribunal estableixi una puntuació mínima de superació de l'exercici, aquesta serà de 5 punts sobre 10. Les persones que no superin l'esmentada puntuació restaran excloses de la convocatòria.

Segon exercici. consta de dues proves.

+Primera prova: És la prova de coneixements de llengua catalana.
Consta de dues parts obligatòries:
-Primera: s'avaluarà el domini de l'expressió escrita mitjançant la redacció d'un text d'un mínim de 80 paraules i d'un màxim de 100 paraules relacionat amb les funcions de les places objecte de convocatòria, i la resposta a un qüestionari sobre aspectes lingüístics.
-Segona: s'avaluarà la capacitat d'expressió oral mitjançant la lectura d'un text en veu alta i una conversa sobre temes generals. Aquesta prova tindrà una durada, com a màxim, de 75 minuts per a la primera part i de 20 minuts per a la segona.
La valoració d'aquesta prova serà d'apte o no apte, i el tribunal fixarà prèviament la puntuació mínima necessària per superar la prova.
Resten exemptes de fer aquesta prova les persones que hagin acreditat documentalment estar en possessió d'algun dels certificats o situacions:
Fotocòpia de la documentació acreditativa d'estar en possessió del certificat de coneixements de nivell intermedi de català (certificat B) o superior de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Presidència, o equivalent.
Escrit en el qual la persona aspirant identifiqui en quina convocatòria ha participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a aquesta Administració en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagi superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació. L'Institut Català de la Salut podrà demanar, si escau, el document justificatiu que acrediti la situació que estableix aquest paràgraf.

+Segona prova (exclusivament per als aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola): És la prova de coneixements de llengua castellana.
Les persones aspirants admeses en el procés selectiu que tinguin una nacionalitat d'un estat on la llengua oficial no sigui l'espanyol han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana, tant en l'expressió oral com en l'escrita.
Per tal d'acreditar el coneixement de llengua castellana, aquests aspirants hauran de fer una prova, que serà avaluada pel tribunal. La prova consistirà en una redacció de 200 paraules, com a mínim, i a mantenir una conversa amb els assessors especialistes designats pel tribunal.
El temps per fer aquesta prova no pot ser superior a 45 minuts per a la primera part i 15 minuts per a la segona. La valoració d'aquesta prova serà d'apte o no apte, i el tribunal ha de fixar prèviament la puntuació mínima necessària per superar- la.
Exempció de la prova de coneixements de llengua castellana.
Resten exemptes de fer aquesta prova les persones que hagin acreditat documentalment, estar en possessió d'algun dels certificats o diplomes:
Certificat conforme han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat espanyol.
Diploma superior d'espanyol com a llengua estrangera que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves adreçades a l'obtenció d'aquest.
Certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

Tercer exercici. Consistirà en la resolució d'un o més supòsits pràctics relatius al contingut del temari que figura a l'annex 4, en un període de temps que el tribunal fixarà prèviament.
El tribunal establirà amb caràcter previ el criteri a seguir per a la determinació de la puntuació que hauran de superar les persones aspirants per aprovar l'exercici. En cas que el tribunal estableixi una puntuació mínima de superació de l'exercici, aquesta serà de 5 punts sobre 10. Els qui no superin l'esmentada puntuació restaran exclosos de la convocatòria.

Quart exercici.
Consistirà en una entrevista personal que tractarà sobre la trajectòria professional de les persones aspirants en relació al contingut funcional de les places objecte de convocatòria.

Concurs

El concurs no tindrà caràcter eliminatori i consistirà en la valoració dels mèrits aportats per les persones que hagin superat l'oposició.
En cap cas la puntuació obtinguda en el concurs de mèrits podrà ser aplicada per a superar l'oposició.

Barem de mèrits de la fase de concurs oposició

1 Formació acadèmica dels estudis utilitzats com a requisit per a participar en la convocatòria (fins a un màxim de 0,50 punts).

Per cada excel-lent: 0,25 punts.
Per poder valorar aquest apartat cal aportar una certificació de l'institut o centre que acrediti la nota mitjana final expressada, de manera qualitativa, com a excel-lent, o en forma numèrica, amb una nota igual o superior a 9.

2 Cursos de perfeccionament professional (fins a un màxim de 15,00 punts).

Amb caràcter general, el contingut dels cursos de perfeccionament ha d'estar adreçat a tècnics especialistes en radiodiagnòstic i ha de tenir relació directa amb el contingut funcional del tipus de places per a les quals es concursa (hospitalàries).
Per cada hora dels cursos dels apartats 2.1 i 2.2: 0,02 punts, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.

2.1 Cursos de perfeccionament autoritzats i/o organitzats pel Ministeri d'Educació i Ciència, departament corresponent de les comunitats autònomes, universitats, escoles professionals, entitats gestores d'institucions sanitàries de la Seguretat Social, organismes autònoms docents dependents del Departament de Salut o entitats nacionals o estrangeres acreditades per a la docència (segons les lleis dels seus països respectius).
2.2 També es valoraran els cursos de perfeccionament organitzats per les escoles professionals i/o les associacions professionals, sempre que estiguin finançats, autoritzats i/o acreditats pel Ministeri d'Educació i Ciència, departament corresponent de les comunitats autònomes, universitats, entitats gestores d'institucions sanitàries de la Seguretat Social o organismes autònoms docents dependents del Departament de Salut.
2.3 Cursos a distància.
Amb caràcter general, tots els cursos a distància s'hauran d'ajustar al que estableixen els apartats 2.1 o 2.2 d'aquest barem, i la seva valoració serà la següent:
Els cursos a distància que requereixen presentar-s'hi i superar una prova presencial final es valoraran amb una puntuació de 0,01 punt per cada hora, fins a un màxim de 200 hores per a cada curs.
Els cursos a distància que no s'ajustin al que preveu el paràgraf anterior es valoraran amb una puntuació de 0,50 punts per cada curs d'una durada no inferior a 100 hores.

3 Experiència professional (fins a un màxim de 25,00 punts).

3.1 Serveis prestats com a tècnic especialista en radiodiagnòstic.
Als efectes d'aquest barem, els serveis prestats en un mateix període de temps només es podran valorar una vegada.
a) En institucions sanitàries de la Seguretat Social.
Per cada mes de treball: 0,10 punts.
Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència el paràgraf anterior siguin d'institucions hospitalàries.
Per cada mes de treball: 0,10 punts.
b) En institucions sanitàries dependents d'administracions públiques que no siguin les de la Seguretat Social (fins a un màxim de 8,00 punts).
Per cada mes de treball: 0,03 punts.
Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència el paràgraf anterior siguin d'institucions hospitalàries.
Per cada mes de treball: 0,03 punts.
c) En institucions sanitàries que formen part del sistema sanitari públic a Catalunya segons la seva vinculació amb el Servei Català de la Salut, condicionant la seva valoració a la data inicial de vinculació de la institució amb el Servei Català de la Salut (fins a un màxim de 8,00 punts).
Per cada mes de treball: 0,03 punts.
Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència el paràgraf anterior siguin en institucions hospitalàries.
Per cada mes de treball: 0,03 punts.

4 Altres activitats relacionades amb les tasques pròpies de tècnic especialista en radiodiagnòstic (fins a un màxim de 9,50 punts).

4.1 Treballs científics publicats, beques, participació en congressos i/o taules rodones i aportacions a reunions científiques, valorats lliurement pel tribunal, fins a un màxim de 4,50 punts.
4.2 Activitat de caràcter docent en cursos sanitaris autoritzats i/o organitzats per escoles professionals, Departament de Salut, entitats gestores d'institucions sanitàries de la Seguretat Social i organismes autònoms docents dependents del Departament de Salut, valorada lliurement pel tribunal, fins a un màxim de 2,50 punts.
4.3 Activitat de caràcter docent en les pràctiques de formació dels tècnics especialistes en els centres assistencials. La certificació l'han d'efectuar les escoles professionals, fins a un màxim de 2,50 punts.
Per cada mes: 0,10 punts.

5 Coneixements de llengua catalana

Certificat superior al de coneixements de nivell intermedi de català (certificat B) de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Presidència, o equivalent: 2,00 punts.

Temari

Normativa legal administrativa


Tema 1. El Departament de Salut. El Servei Català de la Salut. L'Institut Català de la Salut. Estructura directiva de les institucions hospitalàries.

Tema 2. Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut: drets i deures.

Tema 3. El Pla de Salut de Catalunya. Principis generals i específics per a aquesta categoria.

Tema 4. L'Ordre de 16 de setembre de 1987, per la qual es dóna publicitat a l'Acord subscrit entre la
Generalitat i el Consell de Seguretat Nuclear.

Tema 5. El Reial decret 783/2001, de 6 de juliol, BOE de 26.7.2001.

Tema 6. El Reial decret 1132/1990, de 14 de setembre, pel qual s'estableixen mesures fonamentals de protecció radiològica de les persones sotmeses a exàmens mèdics, i el Reia l decret 815/2001, de 13 de juliol.

Tema 7. El Reial decret 1891/1991, de 30 de desembre, sobre instal-lació i utilització d'aparells de raigs X de diagnòstic mèdic.

Tema 8. Classificació del personal professionalment exposat. Mesures de radioprotecció aplicable al personal professionalment exposat. Criteri ALARA.

Tema 9. Tècniques radiològiques. Radioscòpia i radiografia.

Tema 10. Instrumental radiogràfic. Classes d'aparells.

Tema 11. Qualitat radiogràfica. Característiques radiològiques. Radiació difusa. Radiografies defectuoses. Consideracions respecte al pacient.

Tema 12. Identificació. Processament. El bany revelador, el bany fixador, reaccions químiques.

Tema 13. Tomografia axial computeritzada. Ecografia. Ressonància magnètica. Gammagrafia.
Mamografia. Radiologia intervencionista.

Tema 14. Projeccions. Centratge. Estructures a identificar. Col-locació del pacient. Incidència del tabac. Examen de tòrax, abdomen, ossos i articulacions.

Tema 15. Tractament i reconstrucció informàtica de les imatges analògiques i digitals. Tractament de la informació i la documentació sanitària.

Tema 16. Límit anual de dosi, límit del personal. Casos especials. Situacions extraordinàries.

Tema 17. Classificació de zones en una instal-lació: zona vigilada, zona controlada, zona de permanència limitada, zona d'accés prohibit.

Tema 18. Resposta orgànica total a la radiació i als contrastos. Síndrome hemàtica, gastrointestinal, i síndrome del sistema nerviós central.

Tema 19. Efectes sobre l'embrió i el fetus. Efectes tardans de la radiació.

Tema 20. Higiene laboral i risc professional.