Pide Información SIN COMPROMISO

Zeladors ICS / Celadores ICS

Zeladors ICS / Celadores ICS
Consultar Precio
EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA REQUISITS GENERALS a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d\'altres estats membres de la Unió Europea,... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el Zeladors ICS / Celadores ICS. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición


EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA

REQUISITS GENERALS


a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d\'altres estats membres de la Unió Europea, o les dels Estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
També podran ser admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea, o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, independentment de la seva nacionalitat, sempre i que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de 21 anys o més grans d\'aquesta edat però que visquin a càrrec dels seus progenitors, d\'acord amb el que estableixen els articles 2 i 4 del Reial Decret 766/1992, de 26 de juny, sobre l\'entrada i permanència a Espanya de nacionals d\'estats membres de la Unió Europea i d\'altres estats que han estat part en l\'Acord sobre l\'espai econòmic europeu, signat a Porto el 2 de maig de 1992, i ratificat per Espanya el 26 de novembre de 1993, modificat posteriorment pel Reial Decret 737/1995, de 5 de maig.
En qualsevol cas, els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han d\'acreditar documentalment la seva nacionalitat.
b) Haver complert els 18 anys d\'edat i no superar l\'edat establerta per a la jubilació forçosa.
c) Estar en possessió del certificat d\'estudis primaris, certificat d\'escolaritat d\'educació general bàsica, de l\'acreditació d\'escolarització (LOGSE), o equivalent, o qualsevol altre de nivell superior, o estar en condicions d\'obtenir-lo.
Si es tracta d\'un títol obtingut a l\'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d\'Educació Cultura i Esport.
d) Aptitud psicofísica per a l\'exercici professional de la categoria objecte d\'aquesta convocatòria, acreditada per reconeixement mèdic fet al centre que l\'ICS determini. Aquest requisit es formalitzarà un vegada adjudicada la plaça, de manera que la presa de possessió restarà condicionada a la superació d\'aquest requisit.
e) No haver estat separat per causa d\'expedient disciplinari del servei de cap de les administracions públiques, ni trobar-se inhabilitat per al desenvolupament de funcions públiques.
Si es tracta de persones amb nacionalitat d\'algun dels restants estats membres de la Unió Europea o de persones nacionals de la resta d\'estats membres de la Unió Europea, hauran d\'acreditar mitjançant declaració jurada o promesa que no es troben sotmesos a sanció disciplinaria o condemna penal que impedeixi, en el seu Estat, l\'accés a la funció pública.
f) Haver pagat la taxa d\'inscripció
g) Exclusivament pels aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola ni la dels altres estats membres de la Unió Europea ni la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors. Aquests aspirants han de presentar la corresponent documentació expedida per les autoritats competents que acrediti:
La seva nacionalitat
El vincle de parentiu amb el nacional d\'un estat membre de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
Pel que fa als descendents majors de 21 anys, el fet de viure a càrrec del nacional d\'un estat membre de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
Declaració jurada o promesa feta pel nacional de l\'estat membre de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, en la qual manifesti fefaentment que no està separat de dret del seu cònjuge.
Hauran d\'acreditar mitjançant declaració jurada o promesa que no es troben sotmesos a sanció disciplinaria o condemna penal que impedeixi, en el seu Estat, l\'accés a la funció pública.

FASE OPOSICIÓ

L\'oposició consta dels exercicis de caràcter obligatori i eliminatori.

Primer exercici.

Consistirà en la resolució d\'un qüestionari tipus test relatiu al contingut del temari que figura a l\'annex 3 d\'aquesta Resolució, en un període de temps que el tribunal fixarà prèviament, les preguntes no contestades o contestades erròniament no tindran penalització. El valor màxim d\'aquest exercici serà de 50 punts. La qualificació de l.exercici és de 0 a 50 punts. La puntuació mínima per superar-lo és de 25 punts. Els qui no superin l\'esmentada puntuació restaran exclosos de la convocatòria.
El lloc, la data i l\'hora de realització de l\'exercici seran publicats oportunament als taulers d\'anuncis del Centre Corporatiu de l\'ICS, de les seves gerències d\'àmbit d\'atenció primària i de les seves institucions hospitalàries, així com a través de la web de l\'ICS (vegeu l\'annex 6).

Segon exercici. Consta de dues proves.

-Primera prova:És la prova de coneixements de llengua catalana. Consta de dues parts obligatòries:

+Primera: s\'avaluarà el domini de l\'expressió escrita mitjançant la redacció d\'un text d\'un mínim de 80 paraules i d\'un màxim de 100 paraules relacionat amb les funcions de les places objecte de convocatòria, i la resposta a un qüestionari sobre aspectes lingüístics.
+Segona: s\'avaluarà la capacitat d\'expressió oral mitjançant la lectura d\'un text en veu alta i una conversa sobre temes generals.
Aquesta prova tindrà una durada, com a màxim, de 75 minuts per a la primera part i de 20 minuts per a la segona.
El tribunal fixarà prèviament la puntuació mínima necessària per superar la prova.
Resten exemptes de realitzar aquesta prova les persones que hagin acreditat documentalment i en el termini de presentació de sol-licituds previst a la base 3.8 d\'aquesta convocatòria, trobar-se en possessió d\'algun dels certificats o situacions previstes a la base 3.10.

-Segona prova: exclusivament per als aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola. És la prova de coneixements de llengua castellana
De conformitat amb el que estableix l\'article 6 del Decret 389/1998, de 2 de desembre, pel qual es regula l\'accés dels ciutadans dels estats membres de la Unió Europea a la funció pública de l\'Administració de la Generalitat, els aspirants admesos en el procés selectiu que no tinguin la nacionalitat espanyola han d\'acreditar el coneixement de la llengua castellana, tant en l\'expressió oral com en l\'escrita.
Per tal d\'acreditar el coneixement de llengua castellana, aquests aspirants hauran de fer una prova, que serà avaluada pel tribunal. La prova consistirà en la realització d\'una redacció de 200 paraules, com a mínim, i en mantenir una conversa amb els assessors especialistes designats pel tribunal.
El temps per a la realització d\'aquesta prova no pot ser superior a 45 minuts per a la primera part i 15 minuts per a la segona.
El tribunal fixarà prèviament la puntuació mínima necessària per superar la prova.
Resten exemptes de fer aquesta prova les persones que hagin acreditat documentalment, i en el termini de presentació de sol-licituds previst a la base 3.8 d\'aquesta convocatòria, estar en possessió d\'un certificat conforme han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l\'Estat espanyol; del diploma superior d\'espanyol com a llengua estrangera que estableix el Reial decret 862/1988, de 20 de juliol, modificat i completat pel Reial decret 1/1992, de 10 de gener, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves adreçades a l\'obtenció d\'aquest, o del certificat d\'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d\'idiomes.
La qualificació de la fase d\'oposició es determinarà per la puntuació obtinguda al primer exercici.

FASE CONCURS

El concurs no tindrà caràcter eliminatori i consistirà en la valoració dels mèrits aportats per les persones que hagin superat l\'oposició. Les referències d\'aquest barem a organismes de l\'Estat espanyol s\'entendran fetes als organismes equivalents de la resta d\'estats membres de la Unió Europea, si escau. Els aspirants, els mèrits dels quals puguin estar inclosos en aquest apartat, hauran d\'aportar els documents oficialment traduïts a qualsevol de les dues llengües oficials a Catalunya.
El valor així obtingut serà la puntuació del concurs.
A aquest efecte el tribunal qualificador establirà un termini comptador des de l\'endemà de la publicació del resultat del segon exercici de l\'oposició, per tal que els aspirants presentin a les dependències del Centre Corporatiu de l\'Institut Català de la Salut.
En cap cas la puntuació obtinguda en el concurs de mèrits podrà ser aplicada per superar l\'oposició.

Barem de mèrits

1.Experiència professional
(màxim 40,00 punts).

1.1 Per serveis prestats en la categoria de zelador en les institucions sanitàries gestionades per les entitats gestores de la Seguretat Social:
Per cada mes de treball: 0,30 punts i fins un màxim de 40,00 punts.
1.2 Per serveis prestats en altres categoria professionals d\'igual grup de classificació professional en les institucions sanitàries gestionades per les entitats gestores de la Seguretat Social:
Per cada mes de treball: 0,10 i fins un màxim de 15 punts.

2.Altres activitats (màxim 10,00 punts).

El tribunal valorarà de forma conjunta i fins al màxim de puntuació abans esmentada:
L\'assistència a cursos, organitzats i/o autoritzats pel Departament de Sanitat i Seguretat Social, entitats gestores d\'institucions sanitàries de la Seguretat Social i organismes autònoms docents del Departament de Sanitat i Seguretat Social, associacions professionals, sempre que estiguin finançats, autoritzats i/o acreditats per un Ministeri, o un departament d\'una comunitat autònoma, universitats, entitats gestores d\'institucions sanitàries de la Seguretat Social i organismes autònoms docents dependents del Departament de Sanitat i Seguretat Social, relatius a les tasques pròpies del grup de zelador, (per cada hora: 0,005 punts i fins un màxim de 200 hores per cada curs).
Els cursos a distància que requereixin superar una prova presencial final seran valorats amb 0,003 punts per cada hora.
Els cursos a distància que no s\'ajustin al que preveu el paràgraf anterior seran valorats amb 0,15 punts per cada curs d\'una durada no inferior a 100 hores.

3.Coneixements de llengua catalana.

Certificat superior al de coneixements de nivell elementals de català (certificat A) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o equivalent: 2,00.

TEMARI

Tema 1 Els drets i deures fonamentals constitucionals.

Tema 2 Principis generals de la Llei general de sanitat i de la Llei d\'ordenació sanitària de Catalunya.

Tema 3 Organització de l\'Institut Català de la Salut.

Tema 4 Organització de la Divisió d\'Atenció Hospitalària i de la Divisió d\'Atenció Primària de l\'Institut Català de la Salut.

Tema 5 Drets i deures dels zeladors de les institucions sanitàries de la Seguretat Social gestionades per l\'Institut Català de la Salut.

Tema 6 Funcions pròpies de la categoria de zelador.

Tema 7 Els drets i deures del ciutadà en front de l\'Administració.

Tema 8 Atenció a l\'administrat: Acollida i informació.

Tema 9 Primers auxilis. Actuacions en casos d\'emergència. Mobilització de malalts.

Tema 10 Nocions bàsiques de posada en marxa i aturada d\'instal-lacions d\'electricitat, gas, aigua, calefacció i aire condicionat, així com d\'obertura i tancament de centres sanitaris. Introducció a la informàtica.