Pide Información SIN COMPROMISO

Auxiliars Administratius de la Diputació Provincial de Barcelona / Auxiliares Administrativos de la Diputación Provincial de Barcelona

Auxiliars Administratius de la Diputació Provincial de Barcelona / Auxiliares Administrativos de la Diputación Provincial de Barcelona
Consultar Precio
EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA REQUISITS GENERALS a) Tenir nacionalitat espanyola o de qualsevol dels països membres de la Unió... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el Auxiliars Administratius de la Diputació Provincial de Barcelona / Auxiliares Administrativos de la Diputación Provincial de Barcelona. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición

EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA

REQUISITS GENERALS


a) Tenir nacionalitat espanyola o de qualsevol dels països membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
b) Els/les aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han de demostrar coneixements suficients de castellà i català; s’exigirà la superació de proves amb aquesta finalitat.
c) Haver complert divuit anys i no excedir l’edat de jubilació forçosa.
d) Estar en possessió del títol de graduat escolar, formació professional de primer grau o equivalent.
Els/les aspirants estrangers han d’estar en possessió d’algun dels títols reconeguts a Espanya, de conformitat amb el que estableix la normativa vigent en aquesta matèria.
e) El compliment de les condicions específiques per a l’exercici de les funcions s’entén referit al fet de no patir cap malaltia o defecte físic que impedeixi l’exercici de les funcions pròpies de la plaça a proveir, i a les condicions que puguin determinar cadascuna de les bases específiques de les convocatòries.


FASE D' OPOSICIÓ

Consta de tres proves de caràcter obligatori, una de teòrica, un exercici de coneixements de català i una altra de pràctica.

Primera Prova: consta de dos exercicis.

El primer exercici consisteix a respondre per escrit un qüestionari amb respostes alternatives, sobre el contingut del temari general. El nombre de preguntes que integren aquest qüestionari és de 15

El segon exercici consisteix a respondre per escrit, en el temps que determini el Tribunal, un qüestionari de preguntes sobre el contingut del temari específic del procés selectiu.

La puntuació global d’aquesta prova teòrica serà el resultat de la valoració dels dos exercicis de què es compon, tot tenint en compte que el Tribunal pot acordar requerir un mínim de puntuació en la valoració de cadascun d’ells per superar el conjunt de la prova.

Segona Prova: consisteix en un exercici de coneixements de català.
La qualificació d’aquest exercici és d’apte o no apte; els/les aspirants que siguin considerats/des no aptes restaran eliminats/des del procés.
Restaran exempts/es de realitzar aquesta prova tots els/es aspirants que hagin acreditat estar en possessió del certificat de coneixements de llengua catalana del nivell que s’assenyala en la corresponent base específica.
No obstant això, estan exemptes de realitzar la prova de coneixements de català les persones aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a la Diputació de Barcelona, en què s’hagués establert una prova de català del mateix nivell o superior a l’exigit en la corresponent convocatòria, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d’ocupació.

Tercera Prova
Prova d’informàtica; que consisteix en la reproducció d’un text mitjançant el programa de tractament de textos WORD i en l’execució d’un full de càlcul en EXCEL.
Les proves teòrica i pràctica són eliminatòries i es qualificaran sobre un màxim de 10 punts cadascuna. L’aspirant que no obtingui un mínim de 5 punts en cadascuna de les proves en serà automàticament eliminat/da.
El resultat final de la fase d’oposició serà la suma de les puntuacions obtingudes en el conjunt de les proves teòrica i pràctica.

FASE CONCURS

Aquesta fase és aplicable als / a les aspirants que superin la fase d’oposició.
Consisteix en la valoració dels mèrits al-legats i acreditats documentalment pels/per les candidats/es, fins a un màxim de 8 punts, i de conformitat amb l’escala següent:

a) Serveis efectius prestats a la Diputació de Barcelona, als seus organismes autònoms o ens consorciats en què participa, com a funcionari/ària de carrera o personal interí d’aquesta Corporació o mitjançant contracte laboral amb adscripció a la plantilla de la Diputació de Barcelona, llevat dels inclosos en plans d’ocupació i altres de col-laboració amb l’I.N.E.M., a raó de 0,05 punts per mes fins a 3,20 punts.
En aquesta valoració es tindrà en compte l’apreciació de l’activitat, expedida pels Serveis de Recursos Humans segons les dades subministrades per la Unitat en què s’hagin prestat els serveis, d’acord amb la següent escala graduada:
- 0,06 punts per mes treballat amb una apreciació de l’activitat superior a l’adequada.
- 0,05 punts per mes treballat amb una apreciació de l’activitat adequada.
En cap supòsit no es valorarà l’exercici amb una apreciació de l’activitat inferior a l’adequada.

b) Experiència professional en funcions anàlogues a les del lloc a proveir, a raó de 0,05 punts per mes treballat, fins a 1,80 punts.
L’experiència professional en altres administracions o empreses del sector públic o privat s’ha d’acreditar mitjançant l’aportació de fotocòpies dels nomenaments, contractes de treball o fulls de nòmina acompanyats del certificat de vida laboral expedit per la Seguretat Social, i en el termini que preveu el punt 6 de la Base General Segona.

c) Per cada curs de formació que tingui relació directa amb el lloc a proveir i sempre que tingui una duració mínima de 10 hores, entre 0,05 i 0,50 punts, en funció de la durada i de l’entitat organitzadora, fins a un màxim de 2,00 punts.

d) Altres titulacions acadèmiques rellevants per al lloc a proveir, sempre que no siguin les exigides a la convocatòria o les de nivell inferior necessàries per aconseguir aquelles, fins a 0,50 punts.

e) Altres mèrits a considerar pel Tribunal, en especial l’elaboració d’estudis i treballs i les activitats de transmissió de coneixements, llevat que siguin pròpies del lloc de treball, fins a 0,50 punts.
La puntuació definitiva del concurs-oposició serà el resultat de sumar les puntuacions obtingudes en les fases d’oposició i de concurs.

TEMARI

Temari general


1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i principis generals. El Tribunal Constitucional. La reforma constitucional.
2. El poder legislatiu, el poder executiu i el poder judicial.
3. Organització territorial de l’Estat. Les comunitats autònomes i els seus estatuts.
4. L’Estatut d’Autonomia de Catalunya. La Generalitat de Catalunya i els seus òrgans de govern.
5. Les hisendes locals i els seus pressupostos.
6. L’acte administratiu. Concepte. Elements. Actes nuls i anul-lables. Procediment administratiu. Fases. Còmput de terminis.
7. La funció pública local.
8. La província: organització i competències. El municipi: organització i competències. Organització i funcionament de la Diputació de Barcelona.

Temari específic

1. La Constitució espanyola de 1978. Estructura i principis generals. El Tribunal Constitucional. La reforma constitucional.
2. El poder legislatiu, el poder executiu i el poder judicial.
3. Organització territorial de l’Estat. Les comunitats autònomes i els seus estatuts.
4. L’Estatut d’Autonomia de Catalunya. La Generalitat de Catalunya i els seus òrgans de govern.
5. La província en el règim local. Organització provincial. Competències.
6. El municipi. Organització municipal. Competències.
7. Altres entitats locals. Mancomunitats. Agrupacions. La comarca. Entitats d’àmbit territorial inferior al municipi.
8. Ordenances i reglaments de les entitats locals. Classes. Procediments d’elaboració i aprovació.
9. La funció pública local.
10. Els béns de les entitats locals. Els contractes administratius a l’àmbit local. La selecció del contractista. Drets i deures del contractista i de l’administració. Execució, modificació i suspensió. La revisió de preus. Invalidesa dels contractes. Extinció dels contractes.
11. Les hisendes locals i els seus pressupostos.
12. L’acte administratiu. Concepte. Classes. Eficàcia.
13. El procediment administratiu. L’expedient. Còmput de terminis. Fases del procediment. Recursos.
14. Funcionament dels òrgans col-legiats locals. Convocatòria i ordre del dia. Actes i certificats dels acords.
15. L’arxiu. Definició i funció de l’arxiu a l’administració. Ordenació dels documents. Ordenació numèrica, cronològica i alfabètica. El registre de documents.
16. Concepte i contingut dels documents propis de l’administració: dictàmens, decrets, propostes de resolució, convenis, notificacions, informes, etc.
17. Organització i funcionament de la Diputació de Barcelona.
18. La protecció de dades de caràcter personal. Obligació del seu compliment. Repercussió en l’àmbit local.
19. La Diputació de Barcelona: objectius que té plantejats en relació amb l’àmbit local. Principals polítiques d’assistència i d’assessorament.
20. Estadística: variables i freqüències. Sèries. Representació gràfica. Mesures de posició o mitjanes. Mesures de dispersió