Pide Información SIN COMPROMISO

Cos de Mestres. Especialitat en Educació Primaria / Cuerpo de Maestros. Especialidad en Educación Primaria

Cos de Mestres. Especialitat en Educació Primaria / Cuerpo de Maestros. Especialidad en Educación Primaria
Consultar Precio
EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA REQUISITS GENERALS a) Ser espanyol, tenir la nacionalitat d'altres estats membres de la Unió Europea... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el Cos de Mestres. Especialitat en Educació Primaria / Cuerpo de Maestros. Especialidad en Educación Primaria. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición

EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA

REQUISITS GENERALS


a) Ser espanyol, tenir la nacionalitat d'altres estats membres de la Unió Europea o tenir la nacionalitat de qualsevol dels altres estats en els quals, en virtut dels tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per l'Estat espanyol, sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors en els termes en què s'hagi definit en el tractat constitutiu de la Unió Europea.
També podran ser admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per l'Estat espanyol, sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors en els termes en què s'hagi definit en el tractat constitutiu de la Unió Europea, sigui quina sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors.
b) Tenir divuit anys complerts i no excedir, en el moment del nomenament com a funcionari de carrera, l'edat establerta per a la jubilació forçosa dels funcionaris.
c) Estar en possessió, o reunir les condicions per a l'expedició, d'alguna de les titulacions de mestre, diplomat en professorat d'educació general bàsica, mestre d'ensenyament primari.
d) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap limitació física o psíquica incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents al cos i a l'especialitat a què s'opta.
e) No haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap de les administracions públiques, ni trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques.
f) No ser funcionari de carrera, en pràctiques o estar pendent del corresponent nomenament del mateix cos al qual vol ingressar.
El compliment dels requisits esmentats s'entendrà que s'ha de produir en la data d'acabament del termini de presentació de sol-licituds i mantenir-se fins el moment de la presa de possessió com a funcionari de carrera.

Descripció del procés selectiu

El procediment de selecció dels candidats és el de concurs oposició, i existirà a més a més una fase de pràctiques que formarà part del procés selectiu.

0. Fase prèvia: Prova de coneixements de les dues llengües oficials a Catalunya.

Prova de caràcter eliminatori.

- Expressió escrita (1 h.) :
a. Dues redaccions (cada una d'aquestes mínim 200 paraules) una redactada en llengua catalana i l'altra en llengua castellana.
b. Es formularan preguntes de llengua catalana i de llengua castellana amb la finalitat de comprovar la competència i el domini d'estructures morfosintàctiques i del lèxic per part dels aspirants.

- Expressió oral (30 min.) :
a. Lectura de les dues redaccions
b. Exposició de manera breu d’una qüestió plantejada pel tribunal o conversaran amb aquest.

La qualificació de la prova de serà d’apte o no apte.

1. Fase d’oposició

Es durà a terme mitjançant la realització per part de l'aspirant, davant el tribunal, de les proves eliminatòries següents, segons l'ordre que s'esmenta a continuació:

Primera prova
Tindrà per objecte la demostració de coneixements específics necessaris per impartir la docència i constarà de dues parts que seran valorades conjuntament.

Primera part (3 h.)
Consistirà en una prova pràctica en la qual s'hauran de realitzar una sèrie d'exercicis de contingut pràctic propi de l’especialitat, que permeti comprovar que els aspirants posseeixen una formació científica o tecnològica i un domini de les tècniques de treball necessàries per impartir les àrees, matèries o crèdits de formació professional propis de l'especialitat.
L'aspirant elegirà una opció d'entre almenys dues de les proposades pel tribunal.

Segona part (2 h.)
Consistirà en el desenvolupament, per escrit, d'un tema triat per l'aspirant d'entre dos trets a l'atzar pel tribunal dels corresponents al temari de l'especialitat.
La primera prova es valorarà de zero a deu punts.

Segona prova
Tindrà per objecte la comprovació de l'aptitud pedagògica de l'aspirant i el seu domini de les tècniques necessàries per a l'exercici docent i consistirà en la presentació d'una programació didàctica i en l'elaboració i exposició oral d'una unitat didàctica.

a) La programació didàctica inclourà la planificació d'una àrea, matèria o crèdit de formació professional relacionats amb l'especialitat, corresponents a un curs escolar d'un dels nivells o etapes educatives atribuïts a l'especialitat emmarcada, si escau, en una programació del cicle corresponent.
Els aspirants que superin la primera prova hauran de lliurar l'esmentada programació al tribunal en la data que aquest determini i es defensarà davant del tribunal en el moment en què l'aspirant sigui convocat a l'efecte.

b) En l'elaboració de la unitat didàctica (1 h.) s'hauran de concretar els objectius d'aprenentatge que es pretenen assolir, els seus continguts, les activitats d'ensenyament i aprenentatge que es plantejaran a l'aula i les activitats corresponents i procediments d'avaluació corresponents, així com les possibles adaptacions per a l'atenció de l'alumnat amb necessitats educatives específiques.
L'elaboració davant del tribunal i exposició oral davant d'aquest d'una unitat didàctica podrà estar relacionada, a elecció de l'aspirant, amb la programació presentada per l'aspirant o elaborada a partir del temari oficial de la especialitat.
Els tribunals qualificaran aquesta prova globalment de zero a deu punts.

2. Fase de concurs

Els aspirants que hagin superat la fase d'oposició al-legaran en sessió pública tots els mèrits que considerin oportuns, i lliuraran al tribunal els documents justificatius corresponents.
Els aspirants no podran aconseguir més de 10 punts per la valoració dels seus mèrits i un mateix mèrit no podrà ser valorat per més d'un apartat o subapartat.

a. Experiència docent prèvia (un màxim de cinc anys) (màxim 5,0000 punts):

- Per cada any d'experiència docent en especialitats del cos al qual s’opta en centres públics, 1,0000 punt.
Per cada mes es sumaran: 0,0833 punts.
- Per cada any d'experiència docent en especialitats de cossos diferents al qual s’opta en centres públics, 0,5000 punts.
Per cada mes es sumaran: 0,0416 punts.
- Per cada any d'experiència docent en especialitats del mateix nivell educatiu que l'impartit pel cos al qual s’opta en altres centres, 0,5000 punts.
Per cada mes es sumaran: 0,0416 punts.
- Per cada any d'experiència docent en especialitats de diferent nivell educatiu que l'impartit pel cos al qual s’opta en altres centres, 0,2500 punts.
Per cada mes es sumaran: 0,0208 punts.

b. Formació acadèmica (màxim 5,0000 punts)

- Expedient acadèmic en el títol al-legat: màxim 1,5000 punts.
Es valorarà exclusivament la nota mitjana de l'expedient acadèmic del títol exigit amb caràcter general i al-legat per a l'ingrés al cos (De 6,01 punts fins a 7,50 punts: 1,0000 punt i De 7,51 punts fins a 10 punts: 1,5000 punts)
- Per posseir el títol de doctor, 1,0000 punt.
- Per haver obtingut premi extraordinari en el doctorat, 0,5000 punts.
- Altres titulacions universitàries:
Titulacions universitàries de primer cicle : 1,0000 punt.
Titulacions universitàries de segon cicle : 1,0000 punt.
Titulacions d'ensenyament de règim especial i de formació professional específica : 0,5000 punts

c. Altres mèrits (màxim 2,0000 punts)

- Per cada curs de formació i perfeccionament superat:
No inferior a 30 hores : 0,2000 punts.
No inferior a 100 hores : 0,4000 punts.
- Pel diploma de mestre de català o pel certificat del nivell D de la Junta Permanent de Català o pel certificat d'aptitud en llengua catalana de l'Escola Oficial d'Idiomes o per altres certificats, diplomes, acreditacions o títols declarats equivalents per la Direcció General de Política Lingüística: 0,4000 punts.

3. Fase de pràctiques

La fase de pràctiques serà tutelada, formarà part del procés selectiu i tindrà per objecte la valoració de l'aptitud per a la docència dels aspirants que han estat seleccionats.
Finalitzada la fase de pràctiques, les comissions qualificadores avaluaran a cadascun dels aspirants nomenats funcionaris en pràctiques amb la qualificació d'apte o no apte.

Presentació de documents

En el termini de vint dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC de la llista d'aspirants seleccionats aquests hauran de presentar els documents següents:
a) Fotocòpia compulsada del títol exigit per a l'ingrés al cos o certificació acadèmica original o, en tot cas, fotocòpia compulsada acreditativa d'haver realitzat tots els estudis necessaris per a la seva expedició, amb indicació de la convocatòria en què es van acabar.
En el cas de presentar la certificació acadèmica dels estudis realitzats, s'haurà d'adjuntar també la fotocòpia compulsada del rebut acreditatiu del pagament dels drets d'expedició del títol.
c) Dues fotocòpies del document nacional d'identitat (DNI). En el cas de ser nacional d'un estat membre de la Unió Europea, caldrà presentar dues fotocòpies del document acreditatiu de la seva nacionalitat o, si hi manca, dues fotocòpies del passaport. En qualsevol dels casos, el document acreditatiu haurà de ser vigent.
d) Certificat mèdic ordinari acreditatiu de no patir cap malaltia ni estar afectat per limitació física o psíquica que sigui incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents al cos i a l'especialitat a què opta, expedit per qualsevol metge de família dels centres d'atenció primària.
e) Declaració jurada o promesa de no haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració pública, ni de trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques.

TEMARI

Es divideix en:

-Temari General: Es centra en tots aquelles temes que ajuden a l’opositor a adquirir els coneixements específics necessaris per impartir la docència i dels quals serà avaluat en la oposició.
-Temari específic: Es centra en tots aquells temes que ajuden a l’opositor a adquirir l'aptitud pedagògica necessària i a dominar les tècniques necessàries per a l'exercici docent.
oLa programació didàctica
oLa unitat didàctica.