Pide Información SIN COMPROMISO

Oposiciones Administratiu de la Generalitat de Catalunya

Oposiciones Administratiu de la Generalitat de Catalunya
Consultar Precio
La Oposición a Administratiu de la Generalitat de Catalunya es semipresencial y se imparte en Barcelona. CENTRES DE FORMACIÓN DE LA OPOSICIÓN ADMINISTRATIVO... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el Oposiciones Administratiu de la Generalitat de Catalunya. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición



La Oposición a Administratiu de la Generalitat de Catalunya es semipresencial y se imparte en Barcelona.

CENTRES DE FORMACIÓN DE LA OPOSICIÓN ADMINISTRATIVO DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Centre Distància
Centre Madrid
Centre Torrent
Centre Barcelona
Centro Alicante
Centre Múrcia
Centre Fuenlabrada


REQUISITOS DE LOS CANDIDATOS A LA OPOSICIÓN ADMINISTRATIVO DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

1. - Ser espanyol o tenir la nacionalitat d'un Estat de la Unió Europea o d'aquells estats en els quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui aplicable la lliure circulació de treballadors. També podran participar el cònjuge, descendent i descendents del cònjuge, dels espanyols i dels nacionals de països membres de la Unió Europea o d'aquells estats que, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, sempre que no estiguin separats de dret, menors de vint-i-un anys, i compleixin el requisit d'edat mínim establert en l'apartat següent, o majors de l'esmentada edat que visquin a les seves expenses.

2. - Haver complert els 18 anys d'edat i no superar l'edat de jubilació forçosa.

3. - Tenir el títol de Batxiller, de Formació Professional de Segon Grau, de Tècnic Superior (LOGSE) o qualsevol altre equivalent o superior, o estar en condicions d'obtenir-lo. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, haurà de disposar de la corresponent homologació expedida pel Ministeri d'Educació i Ciència.

4. - Haver abonat les taxes d’examen.

5. - Tenir la capacitat física i psíquica necessària per a l'exercici de les funcions pròpies de les places convocades.

6. - No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol Administració Pública.

7. - Els requisits exigits s'han de complir abans que expiri el termini de presentació de sol-licituds al llarg de tot el procediment selectiu i conservar-se fins a la presa de possessió del càrrec com a funcionari de carrera.

8. - Acreditar al llarg del procés selectiu el coneixement de la llengua catalana, tant en la seva expressió oral com escrita, en el grau adequat a les funcions pròpies de l'escala administrativa del cos administratiu de la Generalitat.


ACTIVIDADES QUE DESARROLLAN LA OPOSICIÓN ADMINISTRATIVO DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Aquelles derivades de la gestió administrativa de caràcter superior. En citarem algunes. El funcionari haurà de gestionar i tramitar la documentació generada per la seva unitat (com poden ser expedients de gestió econòmica o de personal, documents de la Seguretat Social, informació de la gestió horària, etc.). Haurà de preparar i redactar documents que per la seva complexitat no es poden atribuir a personal de categoria administrativa superior o inferior. Prestarà suport administratiu a les unitats jurídiques. Realitzarà tasques repetitives; bé manuals, escenogràfiques, o de càlcul numèric (per exemple, control del material fungible i d’oficina, gestió del parc mòbil, enregistrament i codificació de dades en aplicacions informàtiques, etc.). Pararà esment i informació presencial i telefònica al ciutadà. I en general, tasques similars a les esmentades.


COMPOSICIÓN DEL CURSO DE LA OPOSICIÓN ADMINISTRATIVO DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

- Ortografia.
- Tests Psicotècnics.
- Coneixements Específics de la professió.

I. Dret Constitucional. Organització política i administrativa de l'Estat.

- Tema 1: La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. Els drets fonamentals i les llibertats públiques. Els deures.
- Tema 2: El Tribunal Constitucional: composició i competències. Recurs d’inconstitucionalitat. El recurs d’empara. Conflicte de competències.
- Tema 3: La Corona. Les Corts Generals. Composició, organització, atribucions i funcionament del Congrés dels Diputats i del Senat. El Defensor del Poble. El Govern: designació i remoció. Relacions del Govern amb les Corts Generals.
- Tema 4: La potestat legislativa. La delegació legislativa a favor del Govern. La iniciativa legislativa. Lleis orgàniques. Lleis ordinàries. Lleis marc. Lleis d’harmonització.
- Tema 5: El poder judicial: funcions i principis. L’organització judicial espanyola. El Consell General del Poder Judicial. El Ministeri Fiscal. El Tribunal Suprem. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
- Tema 6: Organització i funcionament de l'Administració General de l'Estat. Òrgans superiors i òrgans directius. Òrgans territorials. Els delegats del Govern en les comunitats autònomes.
- Tema 7: L'organització territorial de l'Estat. L'administració local: ens que la integren. El municipi. La província. L'organització comarcal de Catalunya.
- Tema 8: Les comunitats autònomes: constitució i competències. Els estatuts d'autonomia: naturalesa jurídica i contingut. Distribució de competències. Tipologia competencial.
- Tema 9: Organització de les comunitats autònomes. El finançament de les comunitats autònomes. Les comunitats autònomes amb dues llengües oficials: marc jurídic i jurisprudència.

II. L'organització política i institucional de Catalunya. Formes de Govern i d'Administració.

- Tema 10: Les institucions de la Catalunya medieval i moderna (s. XIII al XVIII). L’origen de la Generalitat de Catalunya. La seva funció.
- Tema 11: La transformació institucional de Catalunya (s. XVIII i XIX). El Decret de Nova Planta. La unificació de l'Estat i les seves atribucions.
- Tema 12: La Mancomunitat de Catalunya. El seu marc legal. El seu funcionament.
- Tema 13: La Generalitat de Catalunya durant la II República (1931-1939). La Constitució espanyola de 1931. Els estatuts d'autonomia de 1931 i 1932: institucions i competències.
- Tema 14: Catalunya sense govern propi (1939-1975). La implantació a Catalunya de l'administració central.
- Tema 15: L'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 1979: estructura, contingut bàsic i principis fonamentals. Contingut del títol preliminar. Els procediments de reforma.
- Tema 16: Competències de la Generalitat de Catalunya: exclusives, concurrents i executives. Competències plenes i de desenvolupament.
- Tema 17: El Parlament de Catalunya: composició i funcions. El Síndic de Greuges. La Sindicatura de Comptes. El Consell Consultiu.
- Tema 18: El President la Generalitat: elecció, cessament i funcions. El Govern: composició, caràcter, atribucions i funcions.
- Tema 19: Els òrgans superiors de l'Administració de la Generalitat. L'organització administrativa de la Generalitat: els departaments. Els organismes autònoms. Les empreses públiques.

III. La Unió Europea i el Dret Comunitari. Institucions.

- Tema 20: Configuració de la Unió Europea. Els tractats originaris i de modificació. Fonts del Dret comunitari. Els tractats. Els reglaments. Les directives. Aplicació i eficàcia.
- Tema 21: Els fonaments de la Comunitat Europea. Les llibertats bàsiques comunitàries. Lliure circulació de mercaderies. Lliure circulació de persones i serveis. Lliure circulació de treballadors. Lliure circulació de capitals. El dret d'establiment i la lliure prestació de serveis.
- Tema 22: Les institucions comunitàries. La Comissió. El Consell. El Parlament Europeu. El Tribunal de Justícia. El Tribunal de Comptes. Mitjans financers i personals de la Unió Europea.
- Tema 23: Els fons estructurals de la Unió Europea: el FEDER, el FSE, el FEOGA-O, l’IFOP. Objectius i zones elegibles. Els fons de cohesió.

IV. L'Administració Pública. El Dret Administratiu.

- Tema 24: L'Administració Pública: concepte i principis. El Dret administratiu. Les fonts del Dret administratiu. Jerarquia. El reglament: concepte i classes. Fonament i límits de la potestat reglamentària.
- Tema 25: La relació jurídico-administrativa. Els subjectes de la relació jurídica-administrativa. La personalitat jurídica de les administracions públiques. El ciutadà com titular de drets enfront l'Administració.
- Tema 26: L'organització administrativa: principis. L'òrgan administratiu: concepte, elements, naturalesa. Classes d'òrgans. Els òrgans col-legiats.
- Tema 27: La competència administrativa: concepte. Criteris de delimitació i formes d'atribució. Les relacions interorgàniques. La jerarquia administrativa. La delegació, la avocació i la substitució. La coordinació administrativa.
- Tema 28: L'acte administratiu: concepte i classes. Elements. La motivació i la forma. El silenci administratiu i els actes presumptes.
- Tema 29: L'eficàcia de l'acte administratiu: principis generals. L’executorietat. La notificació i la publicació. Invalidesa dels actes: actes nuls i actes anul-lables. Convalidació.
- Tema 30: El procediment administratiu: concepte i principis generals. El procediment administratiu comú: regulació, contingut, àmbit d'aplicació i principis. El procediment administratiu derivat de l'organització pròpia de la Generalitat de Catalunya.
- Tema 31: Les fases del procediment administratiu: iniciació, ordenació, instrucció i finalització. Els termes administratius. La utilització de mitjans tècnics en el procediment administratiu.
- Tema 32: Revisió dels actes en via administrativa. Revisió d'ofici. Els recursos administratius: concepte i classes. Recurs ordinari i recurs de revisió. Les reclamacions prèvies a l’exercici de les accions civils i laborals.
- Tema 33: La jurisdicció contenciós administrativa: concepte i naturalesa. El recurs contenciós administratiu. Les parts. Actes impugnables.
- Tema 34: La responsabilitat de les administracions públiques. Responsabilitat patrimonial: fonament i pressupostos. L'acció de responsabilitat. La responsabilitat de les autoritats i del personal al servei de les administracions públiques.
- Tema 35: La contractació administrativa: concepte i fonts. Incidència del Dret comunitari europeu. Elements. Principis bàsics de la Llei de contractes de les Administracions Públiques. Classes de contractes. La selecció del contractista. Drets i obligacions del contractista i de l'Administració.
- Tema 36: Les formes d'activitat administrativa. L'activitat de limitació, arbitral, de servei públic i de foment. Principals manifestacions.
- Tema 37: La potestat sancionadora administrativa i el procediment sancionador.
- Tema 38: L'expropiació forçosa: concepte, fonament, subjectes i objecte. El contingut de l'expropiació forçosa. L'exercici de la potestat expropiadora. Procediment general i procediments especials.
- Tema 39: El servei públic: concepte i evolució. Formes de gestió dels serveis públics. La gestió directa. La gestió indirecta. La concessió. Domini públic i privat de l'Administració: règim jurídic i naturalesa. Ús del domini públic.

V. La Funció Pública. El Dret del Treball.

- Tema 40: El règim jurídic de la funció pública espanyola. Les bases del règim estatutari dels funcionaris públics. El personal al servei de les administracions públiques.
- Tema 41: La funció pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya: regulació. El conveni col-lectiu únic del personal laboral de la Generalitat de Catalunya. La selecció de personal. L'oferta d'ocupació pública. Requisits per a l'accés a la funció pública.
- Tema 42: La provisió de llocs de treball. Sistemes de provisió: concurs, lliure designació i altres formes d’adscripció als llocs de treball. La promoció professional. El grau personal. Les relacions de llocs de treball.
- Tema 43: Drets i deures dels funcionaris. Règim d’incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, situacions administratives del personal funcionari. Reingrés al servei actiu.
- Tema 44: Responsabilitat civil, penal i administrativa dels funcionaris públics. Règim disciplinari.
- Tema 45: Les retribucions del personal. Nòmines: estructura i normes de confecció. Altes i baixes: justificació. Conceptes retributius, Retribucions bàsiques. Retribucions complementàries.
- Tema 46: Les relacions laborals. Sistemes de representació i participació en l'Administració pública. Els pactes i els acords amb les organitzacions sindicals.
- Tema 47: El dret del treball. Principis fonamentals que ho inspiren. Fonts del Dret del treball. L'Estatut dels treballadors: contingut bàsic. Els convenis col-lectius.
- Tema 48: El contracte de treball: concepte, subjectes i forma. El contingut del contracte de treball. Modalitats de contractes de treball.
- Tema 49: El sistema espanyol de seguretat social. Principis de la llei de bases. El text refós de la llei general de la Seguretat Social. Les entitats gestores de la Seguretat Social a Catalunya. Règim general i règims especials.
- Tema 50: Afiliació i cotització al sistema de Seguretat Social. Altes i baixes. Acció protectora: contingències cobertes i prestacions. Assistència sanitària. Incapacitat temporal. Maternitat. Invalidesa. Jubilació. Mort i supervivència.

VI. Gestió pressupostària.

- Tema 51: El pressupost de la Generalitat: estructura i classificació. La llei de pressupostos. El cicle pressupostari: preparació, discussió i aprovació. Modificacions pressupostàries: crèdits extraordinaris i suplements de crèdit. Transferències.
- Tema 52: L'execució del pressupost. Procediment general d'execució: autorització, disposició, obligació i pagament. Documents comptables. Procediments especials d'execució de la despesa. Procediment de pagament. El control pressupostari.
- Tema 53: L'execució pressupostària i la contractació administrativa. Contracte d'obres, de subministraments i de gestió de serveis. Els contractes d'assistència tècnica amb empreses consultores o de serveis. La contractació de treballs específics i concrets no habituals.
- Tema 54: El dret tributari: concepte i contingut. Les fonts del dret tributari. Els principis de l'ordenament tributari espanyol. Els tributs: concepte, naturalesa i elements. El fet imposable.
- Tema 55: El patrimoni de la Generalitat de Catalunya. La llei de patrimoni de la Generalitat. Adquisició, alineació i cessió dels béns de la Generalitat. Afectació i desafectació.

VII. Sistemes d'informació.

- Tema 56: L'automatització d'oficines: sistemes més utilitzats. La informàtica com suport als processos administratius. Components i funcionament general d'un sistema informàtic.
- Tema 57: Els sistemes d'informació de personal. Els sistemes d'informació econòmica. Dades i processos.
- Tema 58: L'organització i els circuits administratius. Els serveis d'informació administrativa. Atenció a l'administrat: acollida i informació.
- Tema 59: Recepció i registre de documents. Tipologia de documents. L'arxiu de documents. Avaluació, tria i eliminació de documentació.

VIII. Excel 2003

- Tema 1: Excel 2003. Conceptes Bàsics
- Tema 2 : Excel 2003. Llibres de Treball i Cel-les
- Tema 3: Excel 2003. Fórmules i Referències de Cel-la
- Tema 4: Excel 2003. Funcions.
- Tema 5: Excel 2003. Gràfics.
- Tema 6: Excel 2003. Presentació i Impressió.

IX. Windows XP

- Tema 1: Windows XP Professional. Conceptes Bàsics.
- Tema 2: Gestió de Documents, Carpetes i Fitxers.
- Tema 3: Impressió des de Windows.

X. Word 2003

- Tema 1: Conceptes Bàsics.
- Tema 2: Edició de Documents.
- Tema 3 : Formats.
- Tema 4: Ortografia i Gramàtica.
- Tema 5 : Taules.
- Tema 6: Inserció d'Objectes.
- Tema 7: Combinar Documents. Imprimir Documents, Sobres i Etiquetes.
- Tema 8 : Plantilles.

- Curs de Català.