Pide Información SIN COMPROMISO

Subaltern de la Generalitat de Catalunya / Subalterno de la Generalitat de Cataluña

Subaltern de la Generalitat de Catalunya / Subalterno de la Generalitat de Cataluña
Consultar Precio
EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA REQUISITS GENERALS a) Tenir la nacionalitat espanyola o la dels altres estats membres de la Unió... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el Subaltern de la Generalitat de Catalunya / Subalterno de la Generalitat de Cataluña. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición

EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA

REQUISITS GENERALS


a) Tenir la nacionalitat espanyola o la dels altres estats membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
També podran ser admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors.
b) Haver complert 18 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.
c) Tenir el certificat d'escolaritat, o qualsevol altre títol de nivell superior, o estar en condicions d'obtenir-lo. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació i Ciència.
d) Satisfer els drets d'examen.
e) Posseir la capacitat física i psíquica necessària per a l'exercici de les funcions pròpies de les places convocades.
f) No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol administració pública.
g) Aquests requisits s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol-licituds i s'han de continuar complint fins a la data de la presa de possessió com a funcionari de carrera.

FASE D' OPOSICIÓ

La fase d'oposició està constituïda per les proves i exercicis que s'indiquen a continuació:

Primera prova. Consta de tres exercicis de caràcter obligatori i eliminatori.

Primer exercici: Consisteix a respondre un qüestionari de 20 preguntes sobre el contingut dels temes 1 a 6 i de 30 preguntes sobre el contingut dels temes 7 a 10 del programa de temes, amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta.
El temps per realitzar aquest exercici serà d'1 hora.
Les respostes errònies es valoraran negativament. Per cada resposta errònia es descomptarà una quarta part del valor d'una resposta encertada. Les respostes en blanc no seran tingudes en compte.
La qualificació de l'exercici és de 0 a 10 punts. La puntuació mínima per superar-lo és de 5 punts.

Segon exercici: Consisteix a contestar un qüestionari de 20 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, a fi de valorar la comprensió d'instruccions senzilles i la resolució d'operacions aritmètiques senzilles.
El temps per realitzar aquest exercici serà de 30 minuts.
Les respostes errònies es valoraran negativament. Per cada resposta errònia es descomptarà una quarta part del valor d'una resposta encertada. Les respostes en blanc no seran tingudes en compte.
La qualificació de l'exercici és de 0 a 10 punts. La puntuació mínima per superar-lo és de 5 punts.
El tribunal no haurà d'avaluar l'exercici dels aspirants que hagin obtingut la qualificació de no apte en el primer exercici.

Tercer exercici: Consisteix a contestar un qüestionari d'entre 40 i 60 preguntes sobre el perfil professional en relació amb les tasques i funcions a desenvolupar, pròpies del cos subaltern de la Generalitat.
El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a 1 hora.
La qualificació de l'exercici és d'apte o no apte.
El tribunal no haurà d'avaluar l'exercici dels aspirants que hagin obtingut la qualificació de no apte en el segon exercici.
La qualificació de la prova es determinarà sumant les puntuacions obtingudes als exercicis. Per superar la prova caldrà haver superat tots tres exercicis.

Segona prova. Consta de dos exercicis de caràcter obligatori i eliminatori.

Primer exercici: Consisteix a resoldre per escrit un supòsit pràctic d'entre els dos plantejats pel tribunal sobre les tasques pròpies del cos subaltern. Per a la realització d'aquest exercici, els opositors poden disposar del material i la documentació en suport paper que creguin convenient, llevat que el tribunal acordi el contrari.
El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a 45 minuts.
La qualificació de l'exercici és de 0 a 10 punts. La puntuació mínima per superar-lo és de 5 punts.

Segon exercici:Consisteix a realitzar davant membres del tribunal i, si escau, amb els assessors especialistes que aquest designi, un exercici de coneixements de llengua catalana que consta de dues parts.

Primera: consisteix en un exercici escrit on s'hi avaluaran els coneixements pràctics de llengua catalana mitjançant cinc blocs de preguntes sobre aspectes lingüístics relacionats amb les funcions del cos subaltern d'administració.

Segona: s'hi avaluarà l'expressió oral mitjançant una conversa i algunes situacions generals de comunicació adients amb les funcions del cos subaltern d'administració.

El tribunal fixarà el temps per realitzar aquest exercici, que no podrà ser superior a 40 minuts per a la primera part i 20 minuts per a la segona.
La qualificació de l'exercici és d'apte o no apte.
Restaran exempts de la realització d'aquest exercici els aspirants que acreditin estar en possessió del certificat de nivell intermedi de català (B) o superior de la Secretaria de Política Lingüística, o equivalent.
També restaran exempts els aspirants que hagin participat i obtingut plaça en un procés de selecció de personal per accedir a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en què hi hagués establerta una prova o exercici de llengua catalana del mateix nivell o superior que el requerit per aquesta convocatòria.
Així mateix, quedaran exempts els aspirants que hagin superat una prova o exercici de llengua catalana del mateix nivell o superior al requerit en aquesta convocatòria, en algun dels processos selectius compresos dins l'oferta d'ocupació pública a què correspon aquesta convocatòria.

Tercera prova:De caràcter obligatori i eliminatori per als aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola.
Per tal d'acreditar els coneixements de llengua castellana que estableix la base 1.6, els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran de realitzar una prova, que consistirà en una redacció de 150 paraules, com a mínim, i a mantenir una conversa amb membres del tribunal i, si s'escau, amb els assessors especialistes que aquest designi. Aquesta prova serà avaluada pel tribunal.
El temps per a la realització d'aquesta prova no pot ser superior a 45 minuts per a la primera part i 15 minuts per a la segona.
La qualificació d'aquesta prova és d'apte o no apte.
Restaran exempts de realitzar aquesta prova els aspirants que acreditin documentalment davant el tribunal, dins del termini de deu dies a comptar de l'endemà de la publicació de les qualificacions de la primera prova, els coneixements de llengua castellana, d'acord amb el que estableix la base 5.4.

FASE CONCURS

En la fase de concurs, que no té caràcter eliminatori, es valoren els serveis prestats en cossos o escales d'administració general del grup E, fins la data de publicació de la convocatòria, ja sigui com a funcionari de carrera o en virtut d'un nomenament d'interí, d'un contracte de naturalesa laboral, d'un contracte administratiu transitori o d'un contracte administratiu de col-laboració temporal, en qualsevol administració pública, a raó de 0,15 punts per mes treballat, fins a un màxim de 9,9 punts, és a dir, el 33% de la puntuació total assolible a les proves de la fase d'oposició. A aquests efectes, es computarà un mes com a 30 dies naturals.
Els serveis prestats en qualitat de personal eventual no es valoren.
En cap cas la puntuació de la fase de concurs no es podrà aplicar per superar les diferents proves de la fase d'oposició.
Els serveis prestats a l'Administració de la Generalitat de Catalunya s'hauran d'acreditar mitjançant una certificació del/de la secretari/ària general del departament corresponent, o de l'òrgan en el qual delegui, d'acord amb la informació que consti en el Registre general de Personal.
En el supòsit de serveis prestats en altres administracions que no constin en el Registre general de Personal, aquests s'hauran d'acreditar mitjançant una certificació de l'òrgan competent en matèria de personal, o de l'òrgan en qui delegui.

TEMARI

TEMA 1
:La Constitució Espanyola de 1978: principis Generals. Drets i deures fonamentals dels espanyols. La Unió Europea: nocions generals.

TEMA 2:Concepte d'Administració Pública. Organització de l'Administració Pública Espanyola: L'Administració Central. L'Administració Autonòmica. L'Administració Local i L'Administració Institucional.

TEMA 3:La Generalitat de Catalunya: Antecedents històrics, significat actual i competències. Institucions de la Generalitat de Catalunya: El Parlament, el President, el Govern, el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes i el Consell Consultiu.

TEMA 4:L'Organització Administrativa de la Generalitat: els Departaments.

TEMA 5:Els drets del ciutadà davant l'Administració. Atenció a l'administrat: acollida i informació.

TEMA 6:El personal al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. La Llei de la Funció Pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya: contingut bàsic. Accés a la Funció Pública: Requisits.

TEMA 7:Drets i deures dels funcionaris. Règim disciplinari. Promoció dels funcionaris.

TEMA 8:Nocions bàsiques de funcionament d’instal-lacions d'electricitat, gas, aigua, calefacció i aire condicionat.

TEMA 9:Primers Auxilis. Actuacions en casos d'emergència.

TEMA 10:Les funcions del Cos Subaltern d'Administració de la Generalitat