Pide Información SIN COMPROMISO

Guarda Forestal de la Diputació Provincial de Barcelona / Guarda Forestal de la Diputación Provincial de Barcelona

Guarda Forestal de la Diputació Provincial de Barcelona / Guarda Forestal de la Diputación Provincial de Barcelona
Consultar Precio
Guarda Forestal de la Diputació Provincial de Barcelona / Guarda Forestal de la Diputación Provincial de Barcelona EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN... Seguir leyendo

¿NOS DEJAS TU OPINIÓN?

Si has realizado este curso, ¿por qué no darnos tu opinión?. Si lo haces, estarás ayudando a miles de personas que, como tu en su momento, están intentando cambiar su vida a través de la formación. No hay mejor ayuda, para decidirse entre miles de cursos, que la opinión de una persona que ha vivido la experiencia de cursarlo, miles de personas te lo agradecerán.

Danos tu opinión detallada sobre el Guarda Forestal de la Diputació Provincial de Barcelona / Guarda Forestal de la Diputación Provincial de Barcelona. No olvides decirnos que te pareció el temario del curso, el profesorado, la accesibilidad al equipo del centro para resolver tus dudas y, en el caso de los programas online, la calidad del campus virtual.

Tu experiencia es muy valiosa
Tu voto
Haz clic para puntuar
ENVIAR
Descripción de la Oposición

Guarda Forestal de la Diputació Provincial de Barcelona / Guarda Forestal de la Diputación Provincial de Barcelona


EL CURSO ES PRESENCIAL Y SE IMPARTEN EN BARCELONA

I. Dret constitucional. Organització política i administrativa de l'Estat.



REQUISITS GENERALS

a) Tenir nacionalitat espanyola o de qualsevol dels països membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
b) Els/les aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han de demostrar coneixements suficients de castellà i català; s’exigirà la superació de proves amb aquesta finalitat.
c) Haver complert divuit anys i no excedir l’edat de jubilació forçosa.
d) Estar en possessió del títol de graduat escolar, formació professional de primer grau o equivalent
Els/les aspirants estrangers han d’estar en possessió d’algun dels títols reconeguts a Espanya, de conformitat amb el que estableix la normativa vigent en aquesta matèria.
e) El compliment de les condicions específiques per a l’exercici de les funcions s’entén referit al fet de no patir cap malaltia o defecte físic que impedeixi l’exercici de les funcions pròpies de la plaça a proveir, i a les condicions que puguin determinar cadascuna de les bases específiques de les convocatòries.
f) Posseir el certificat de coneixements de nivell intermedi de català (certificat B) de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya o dels reconeguts per aquesta com a equivalents.
g) Posseir el permís de conducció de la classe B.

FASE D' OPOSICIÓ

Consta de tres proves de caràcter obligatori, una de teòrica, un exercici de coneixements de català i una altra de pràctica.
primera prova
El primer exercici consisteix a respondre per escrit un qüestionari amb respostes alternatives, sobre el contingut del temari general que per a cada grup de titulació s’especifica en annex a aquestes bases. El nombre de preguntes que integren aquest qüestionari es de 10.
El segon exercici consisteix a respondre per escrit, en el temps que determini el Tribunal, un qüestionari de preguntes sobre el contingut del temari específic del procés selectiu.
La puntuació global d’aquesta prova teòrica serà el resultat de la valoració dels dos exercicis de què es compon, tot tenint en compte que el Tribunal pot acordar requerir un mínim de puntuació en la valoració de cadascun d’ells per superar el conjunt de la prova.
Segona prova
consisteix en un exercici de coneixements de català. La qualificació d’aquest exercici és d’apte o no apte; els/les aspirants que siguin considerats/des no aptes restaran eliminats/des del procés.
Restaran exempts/es de realitzar aquesta prova tots els/es aspirants que hagin acreditat estar en possessió del certificat de coneixements de llengua catalana del nivell que s’assenyala en la corresponent base específica.
No obstant això, estan exemptes de realitzar la prova de coneixements de català les persones aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a la Diputació de Barcelona, en què s’hagués establert una prova de català del mateix nivell o superior a l’exigit en la corresponent convocatòria, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d’ocupació.
Tercera prova
La prova pràctica consisteix en la redacció i defensa oral d’un projecte, memòria o estudi, en la realització d’un supòsit pràctic o en l’execució d’un treball vinculat a les funcions pròpies de les places a proveir.
Les proves teòrica i pràctica són eliminatòries i es qualificaran sobre un màxim de 10 punts cadascuna. L’aspirant que no obtingui un mínim de 5 punts en cadascuna de les proves en serà automàticament eliminat/da.
La puntuació de l’aspirant en cadascuna de les proves (teòrica i pràctica) serà la mitjana aritmètica de les qualificacions atorgades per cadascun dels membres assistents del Tribunal. Si entre les puntuacions atorgades hi hagués una diferència de 3 punts o més, se n’exclouran automàticament totes les màximes i les mínimes i es traurà la mitjana de les qualificacions restants.
El resultat final de la fase d’oposició serà la suma de les puntuacions obtingudes en el conjunt de les proves teòrica i pràctica.

FASE CONCURS

Aquesta fase és aplicable als / a les aspirants que superin la fase d’oposició.
Consisteix en la valoració dels mèrits al-legats i acreditats documentalment pels/per les candidats/es, fins a un màxim de 8 punts, i de conformitat amb l’escala següent:
a) Serveis efectius prestats a la Diputació de Barcelona, als seus organismes autònoms o ens consorciats en què participa, com a funcionari/ària de carrera o personal interí d’aquesta Corporació o mitjançant contracte laboral amb adscripció a la plantilla de la Diputació de Barcelona, llevat dels inclosos en plans d’ocupació i altres de col-laboració amb l’I.N.E.M., a raó de 0,05 punts per mes fins a 3,20 punts.
En aquesta valoració es tindrà en compte l’apreciació de l’activitat, expedida pels Serveis de Recursos Humans segons les dades subministrades per la Unitat en què s’hagin prestat els serveis, d’acord amb la següent escala graduada:
- 0,06 punts per mes treballat amb una apreciació de l’activitat superior a l’adequada.
- 0,05 punts per mes treballat amb una apreciació de l’activitat adequada.
En cap supòsit no es valorarà l’exercici amb una apreciació de l’activitat inferior a l’adequada.
b) Experiència professional en funcions anàlogues a les del lloc a proveir, a raó de 0,05 punts per mes treballat, fins a 1,80 punts.
L’experiència professional en altres administracions o empreses del sector públic o privat s’ha d’acreditar mitjançant l’aportació de fotocòpies dels nomenaments, contractes de treball o fulls de nòmina acompanyats del certificat de vida laboral expedit per la Seguretat Social, i en el termini que preveu el punt 6 de la Base General Segona.
c) Per cada curs de formació que tingui relació directa amb el lloc a proveir i sempre que tingui una duració mínima de 10 hores, entre 0,05 i 0,50 punts, en funció de la durada i de l’entitat organitzadora, fins a un màxim de 2,00 punts.
d) Altres titulacions acadèmiques rellevants per al lloc a proveir, sempre que no siguin les exigides a la convocatòria o les de nivell inferior necessàries per aconseguir aquelles, fins a 0,50 punts.
e) Altres mèrits a considerar pel Tribunal, en especial l’elaboració d’estudis i treballs i les activitats de transmissió de coneixements, llevat que siguin pròpies del lloc de treball, fins a 0,50 punts.


TEMARI

Temari general

1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i principis generals.
2. L’Estatut d’Autonomia de Catalunya. La Generalitat de Catalunya i els seus òrgans de govern.
3. La província i el municipi. Organització i competències. Organització i funcionament de la Diputació de Barcelona.
4. Drets i deures dels funcionaris públics locals.


Temari específic

1. La geografia de Catalunya. Divisió territorial i administrativa, relleu i demografia.
2. El medi físic i el paisatge de les serralades litoral i prelitoral de Catalunya.
3. El clima de Catalunya. Aparells d’amidament i interpretació meteorològica.
4. Els espais naturals protegits a Catalunya. Situació actual.
5. La figura del parc natural dins l’ordenament legal vigent.
6. Situació actual de la gestió forestal a Catalunya. Normes que regulen l’activitat del sector.
7. Lleis i normes que regulen l’activitat cinegètica.
8. Espècies protegides. Espècies més freqüents a l’àrea mediterrània de flora i fauna protegides per la llei.
9. Els principals conreus agrícoles de la província de Barcelona.
10. Prevenció i extinció d’incendis. Organismes i entitats competents. Organització dels treballs de prevenció i d’extinció.
11. Activitats que tenen lloc en el medi natural i que requereixen llicència municipal.
12. Socorrisme i primers auxilis. Atencions que cal dispensar a una persona afectada de: fred, esgotament físic, hemorràgia, fractura, picada, cremada i contusió.
13. Formes de representació del relleu. Cartografia: significat de les escales, de les corbes de nivell i simbologia més comuna.
14. Limitacions a la circulació de vehicles en el medi natural. Disposicions legals aplicables.
15. Els usos turístics en els parcs naturals. Característiques de la demanda i l’oferta.
16. Les activitats pedagògiques en els espais naturals protegits. Equipaments i programes.